pexels-ron-lach-10213677

Budućnost u zelenim zanimanjima: Još se uvijek stignete prijaviti na besplatni tečaj popravljanja bicikala

GREEN_300_listici_sredina

Požurite, mjesta su ograničena

Biciklopopravljaona Zelene akcije vas poziva da se prijavite na tečaj popravljanja bicikala koji će se održati kroz 24 radionice u razdoblju od 1. 2. do 12. 7. 2023. godine u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb). Tečaj je besplatan, a prijaviti se možete do 16. siječnja u ponoć!

Prije nekoliko dana pisali smo o Biciklopopravljaoni, genijalnom volonterskom projektu unutar Udruge “Zelena akcija” gdje u centru Zagreba možete popraviti svoj bicikl, a sada vas pozivaju da se upravo kod njih prijavite na besplatni tečaj popravljanja bicikala. Tečaj će vam kroz strukturirane radionice i obaveznu praksu pružiti dovoljno teorijskog znanja i praktičnih vještina da nastavite volontirati u Biciklopopravljaoni kao visokokvalificirani (samostalni) biciklopopravljač/ica, pokrenete novu biciklopopravljaonu negdje drugdje, počnete tražiti posao kao pripravnik/ca u komercijalnom biciklističkom servisu ili prodavač/ica u biciklističkom dućanu.

Tečaj je besplatan i održat će se u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu (Frankopanska 1, u dvorištu). Sastoji se od 24 praktične radionice i pripadne prakse. Radionice će se održavati svake srijede od 18 do 20:30, počevši s prvim danom veljače i zaključno s 12. srpnjem 2023. Povrh pohađanja radionica, svi sudionici dužni su najmanje jednom u dva tjedna sudjelovati na radnoj akciji utorkom ili redovitom Bicpop terminu četvrtkom od 17 do 20 sati. “To je dio tečaja, a služi tome da samostalno još jednom isprobate sve što ćete naučiti, kako to ne biste odmah zaboravili kako biste razvili samostalnost u radu. Na tečaju ćemo se organizirano baviti svim dijelovima bicikla i svim tipovima dijelova koji se uz razumnu sreću mogu vidjeti na biciklima u Hrvatskoj”, poručuju iz Biciklopopravljaone.

Gradivo svake radionice oslanjat će se na gradivo svih prethodnih radionica pa se od polaznika tečaja očekuje da ne izostaju više od dva puta unutar dva mjeseca. “Glavna je svrha tečaja privući nove volontere i volonterke u Biciklopopravljaonu i osposobiti ih za samostalan rad. Osim toga, želimo u praksi testirati program edukacije za bicikloservisere. Radi se o jednom obliku osposobljavanja za takozvana zelena zanimanja kakvog kod nas još nije bilo. Želimo vidjeti koliko vas možemo naučiti, a bili bismo jako sretni kada bi zahvaljujući znanju stečenom na tečaju netko pronašao posao – posebice ako je riječ o pripadnicima neke od deprivilegiranih skupina, čije su šanse za pronalaženje posla s pristojnim radnim uvjetima znatno manje”, naveli su.

Prijeviti se možete sve do danas, 16. siječnja do ponoći, a kako se prijaviti možete pronaći ovdje.

PHOTOS BY: Facebook, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.