close-up-tasty-potato-with-fork

Punjeni batat je recept koji morate isprobati ovaj mjesec

GREEN_300_listici_sredina

Postoji li bolji način za završiti dan od isprobavanja jesenskih delicija koje će nas grijati i pružiti nam okrijepu?

Prvo zahlađenje i oblačniji dani zahtjevaju hranjive obroke toplih aroma. Batat se može peći, pržiti, kuhati i puniti te koristiti u pripremi slastica, njoka i tjestenina. Nije li ovaj popis dovoljan razlog da ga već danas kupite na tržnici?

Iako ga zapadne kulture nazivaju “sweet potato” što znači “slatki krumpir”, batat uopće nije krumpir. Jedina sličnost s krumpirom je gomoljkasti oblik. Osim narančastog batata bogatog beta karotenom, postoje još i bijeli i ljubičasti batat, a jednom kad izabere “svoju” boju, spremni ste za recept koji će vas oduševiti – punjeni batat s kvinojom i povrćem.

Batat možete kupiti na tržnicama, a sezona mu počinje u jesen pa će ih sada biti najviše u ponudi. Baš sada, kada ih je lako pronaći, napravite pečeni punjeni batat i uživajte u šarenom jelu s kojim ćete se lako rješiti ostataka ručka. Primjerice, ostalo vam je malo bolonjez umaka ili tofua? Te ostatke možete lako kombinirati s malo sira i hrpom povrća. Ako se u hladnjaku ipak ne mogu naći viškovi, ovaj je recept vaš!

 

PHOTOS BY: Unsplash, Freepik, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.