M65_VIOLET_04_1100x

Pronašli smo genijalne Saye tenisice napravljene od kore jabuke i manga

GREEN_300_listici_sredina

Genijalan primjer održive mode

Inspiriran tenisicama iz osamdesetih, najpopularniji model Modelo ’89 krase jednostavne linije, niski potplat i prepoznatljiva linija u, najčešće, kontrastnoj boji.

Saye tenisice nisu samo veganske, već su i napravljene od recikliranog voća i povrća. Na taj način daje se novi život materijalima, količina otpada svodi se na minimum, a okoliš se štiti. Koriste organski pamuk, kukuruz, bambus, kaktus pa čak i koru od manga i jabuke.

Iza svakog para ovih tenisica nalazi se ista vrijednost i kvaliteta, a cijela proizvodnja počiva na istom principu – održivosti i zaštiti okoliša.

Proizvedene u Portugalu, jednostavan dizajn Saye tenisica pomalo podsjeća na retro, a u potpunosti su izrađene od prirodnih materijala.

Uvjeti rada na prvom mjestu

Saye se trudi osigurati da u svakoj fazi proizvodnje svojih tenisica pomaže okolišu te da iste visoke kriterije ispunjava i kada su tvornice u kojima proizvodi te uvjeti njegovih radnika u pitanju.

“Od prvog dana, okoliš i održivost smatramo našim temeljnim prioritetima. Sve donesene odluke, bez obzira na to koliko su velike ili male, dosljedno imaju za cilj poticati nova rješenja, ulaganjem u nove društveno-ekološke osviještene projekte i što je najvažnije, namjerom smanjenja našeg utjecaja sve dok on ne postane istinski neutralan“, stoji na njihovim službenim stranicama.

Retro izgled

U ovoj su tvrtki svjesni, tvrde, da svaki izravni i neizravni čin povezan modnom industrijom šteti planetu. Konkretnije, samo industrija obuće predstavlja otprilike jednu petinu negativnog utjecaja i više od 1,4 posto globalnog utjecaja na klimu.

“Iz tog razloga moramo preuzeti odgovornost da taj utjecaj svedemo na najmanju moguću mjeru. U 2022.godini odlučili smo se udružiti s BComeom, platformom za globalno upravljanje održivošću, kako bismo precizno mapirali svoj lanac opskrbe i stekli uvid i jasnoću našeg utjecaja“, tvrde iz kompanije.

Inspiriran tenisicama iz osamdesetih, najpopularniji model Modelo ’89 krase jednostavne linije, niski potplat i prepoznatljiva linija u, najčešće, kontrastnoj boji.

 

PHOTOS BY: Saye / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.