347251915_551834523804581_219076719723298306_n

Prizori koji stižu s poplavljenih područja slamaju srca, ali ove fotografije ulijevaju nadu

GREEN_300_listici_sredina

'Bravo dečki'

Hitne intervencijske postrojbe ovih su dana ostavile srne na terenu diljem Hrvatske. Osim građanima, neumorno su pomagali i životinjama - od stoke, divljih životinja pa sve do kućnih ljubimaca.

Prizori koji ovih dana stižu iz poplavljenih područja slamaju srca. Poplavljeni domovi, škole, tisuće hektara polja pod vodom, uništeni usjevi… Ipak, među objavljenim fotografijama našlo se i nekoliko koje su oduševile javnost.

Među njima je i fotografija vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Gračac koji je od utapanja spasio zeku. Fotografija je na Facebooku u samo jednom satu prikupila više od 800 lajkova, a brojni su iskoristili priliku da ispod fotografije zahvale vatrogascima koji danima nesebično pomažu ugroženom stanovništvu i životinjama.

“Svaka vam čast, vatrogasci naši”, “Pridržava se Odredbe Zakona o vatrogastvu koja govori o spašavanju ljudi, životinja i imovine. Čisto normalna stvar na intervenciji… Svaka čast”, “Bravo“, samo su neki od komentara.

Situacija je u Gračacu i Obrovcu trenutno stabilna, a meteorolozi tvrde da je najgore iza nas za taj dio Hrvatske. Ipak, vrhunac vodnog vala tek čeka stanovnike Banije. Situacija je poprilično teška u Sisku, Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.

Spasio srnu od utapanja

Još jedna fotografija iz Gračaca oduševila je javnost. Pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja iz vodene je stihije izvukao psa. Kako su ranije objavili na svom službenom Twitter profilu, uspjeli su spasiti psa koji je bio vani na otvorenom nakon što je došlo do poplave.

Ovih dana još jedna fotografija obišla je Hrvatsku. Riječ je o fotografiji mladog vatrogasca koji je spasio srnu od utapanja, iako je i njegova kuća bila pod vodom. On je Ivan Brozović, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca.

“Žena je primijetila srnu kako se davi, odnosno malo potone pa malo pliva. Životinja je sama po sebi bila već dosta umorna i iznemogla i ništa, krenuo sam prema njoj i u jednom trenutku ona je sama meni skočila u ruke i donio sam je do kuće”, rekao je mladi vatrogasac za RTL Danas.

“Koliko sam primijetio, bila je nešto pojela i nakon dva sata je sama skočila i otišla dalje. Znači, samo kuća za odmor”, dodao je Ivan.

Hitne intervencijske postrojbe ovih su dana ostavile srne na terenu diljem Hrvatske. Osim građanima, neumorno su pomagali i životinjama – od stoke, divljih životinja pa sve do kućnih ljubimaca.

 

PHOTOS BY: Facebook, Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.