FwKOjeGWwAAybZw

Iz vodene stihije u Gračacu HGSS spasio psića

GREEN_300_listici_sredina

Na terenu su cijeli dan

Kako nam je javio čitatelj iz Obrovca, Josip Vidović, situacija je poprilično teška. 

Obilne kiše uzrokovale su izlijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području Obrovca, kao i izlijevanje rijeke Otuče u Gračacu. Na terenu su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasci te pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite s čamcima za evakuaciju.

Spremne ekipe HGSS-a iz Zadra, Splita i Šibenika angažirane su na intervencijama po pitanju poplave u Gračacu. Cijelo vrijeme pružaju pomoć ugroženom stanovništvu zbog poplave, a dio osoba su i evakuirali, dok se dio sklonio na više katove kuća.

Uspjeli su spasiti i psa koji je bio vani na otvorenom nakon što je došlo do poplave, izvijestili su na svom službenom Twitter profilu.

Kako nam je javio čitatelj iz Obrovca, Josip Vidović, situacija je poprilično teška.

“Vodostaj za sada stagnira, kako sam čuo, ali se očekuje još priljev vode iz Like. Sve su službe na terenu i pripremaju se za, ne daj Bože, gore. Fantastični su”, kazao je.

PHOTOS BY: Twitter, Josip Vidović / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.