242567257_3832368050197901_4841011483728790382_n

Princ William: “Spašavanje Zemlje trebalo bi biti važnije od svemirskog turizma”

GREEN_300_listici_sredina

Poruka milijarderima u utrci sa svemirskim putovanjima

Princ William predložio je da se poduzetnici trebaju usredotočiti na spašavanje Zemlje, a ne na svemirski turizam.

Vojvoda od Cambridgea rekao je kako bi veliki mozgovi i umovi trebali “pokušavati popraviti ovaj planet, a ne pokušavati pronaći sljedeće mjesto gdje ćemo otići živjeti”. Također je upozorio na porast “klimatske tjeskobe” među mlađim generacijama. William je razgovarao za BBC-jevu emisiju Newscast uoči prve nagrade Earthshot kako bi nagradio one koji pokušavaju spasiti planet.

William, bivši pilot helikoptera zračne ambulante, izjavio je kako nema “apsolutno nikakvog interesa” ići u svemir. Također, izrazio je zabrinutost zbog utjecaja svemirskog turizma na okoliš, dodajući da postoji bitno pitanje cijene ugljika za svemirske letove. Komentari princa Williama dolaze samo dan nakon što je junak serije “Zvjezdane staze”, William Shatner,  postao najstarija osoba koja je otišla u svemir na svemirskoj letjelici New Shepard, koju je razvila tvrtka Blue Origin u vlasništvu Jeffa Bezosa.

Bezos nije jedini bogati poduzetnik koji je nedavno odlučio okušati se u svemirskim putovanjima. U srpnju je Richard Branson odletio u svemir u letjelici koju je razvila njegova tvrtka Virgin Galactic. Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, također se okrenuo prema svemiru kada je osnovao SpaceX, tvrtku koja je već organizirala turističko putovanje u svemir za četiri “turista”. Očekuje se da će Blue Origin, Virgin Galactic i SpaceX nastaviti raditi na promicanju svemirskog turizma.

Prestolonasljednik je zagriženi ekolog i često naglašava važnost pravodobnih promjena za bolji svijet. Otac troje djece naglasio je i svoju želju da osigura da njegova vlastita djeca i buduće generacije neće morati brinuti o popravljanju Zemlje, dodajući da bi to bila “apsolutna katastrofa” ako bi njegov sin, princ George, za 30 godina pričao o spašavanju planeta.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.