JYSK_GRS

Poznati lanac namještaja dobio prestižan certifikat: ‘Ponudit ćemo više proizvoda od recikliranih materijala’

GREEN_300_listici_sredina

'Održivost je integrirana u sve aspekte poslovanja'

Međunarodni skandinavski maloprodajni lanac proizvoda za dom, JYSK napravio je važan korak u pogledu korištenja recikliranih materijala

JYSK je značajno unaprijedio svoj rad povećanjem količine recikliranih materijala u svojim proizvodima i s ponosom objavio da je stekao certifikat Global Recycled Standard (GRS), čime će još snažnije kontrolirati svoj lanac nabave i staviti veći fokus na izvore svojih proizvoda.

Global Recycled Standard (GRS) je međunarodni, dobrovoljni standard koji provjerava reciklirane materijale i prati ih od reciklaže do konačnog proizvoda. GRS postavlja stroge zahtjeve, ekološke i društvene, kako bi proizvod nosio njihovu oznaku, a iznimno je bitno da se u proizvodima ne nalaze štetne kemikalije koje nije dopušteno koristiti u GRS-certificiranim proizvodima.

GRS provjerava reciklirane materijale, prati njihov proces, a kako bi se osigurala sljedivost, svi materijali, ali i dionici u opskrbnom lancu moraju biti certificirani, što uključuje i JYSK kao tvrtku.

‘Važan korak na putu’ 

“GRS certifikat važan je korak na putu da našim kupcima ponudimo više proizvoda izrađenih u cijelosti ili djelomično izrađenih od recikliranih materijala. Već nekoliko godina imamo reciklirane materijale u svemu, od jastuka do staklenih vaza, a s ovim certifikatom osiguravamo još viši stupanj sljedivosti“, kaže Peter Andsager, Izvršni potpredsjednik za nabavu u JYSKu.

Jedan od važnih razloga zašto je JYSK odabrao GRS je taj što certifikacija pokriva sve više materijala, poput poliestera i pamuka što je iznimno bitno, s obzirom na to da JYSK u svojoj ponudi ima proizvode širokog raspona.

“Vjerujemo u GRS kao sveobuhvatnu i vjerodostojnu certifikaciju. Kada promoviramo proizvod s recikliranim sadržajem, moramo biti sigurni da su reciklirani materijali zaista reciklirani. Takva vrsta kontrole tijekom cijelog lanca opskrbe vrlo je kompleksna, ali GRS sistem nam pomaže u tome, tako da se možemo osloniti na njihov rad i kontrolni sistem“, kaže Lars Ringtved Nielsen, Direktor usklađenosti i kvalitete u JYSKu.

Reciklirani materijali

Održivost je integrirana u sve aspekte poslovanja JYSKa te je sastavni dio korporativne kulture. JYSK ima jasno definirane ciljeve i mjere uspješnosti kao i transparentnost u izvještavanju, čemu će ovaj certifikat dodatno pridonijeti.

“Osim proizvoda s GRS certifikatom koji nose GRS logo, imamo i mnoge druge proizvode koji sadrže određeni postotak recikliranog materijala. Naš cilj je kontinuirani razvoj proizvoda koji su u potpunosti ili djelomično izrađeni od recikliranih materijala a GRS certifikat nam omogućava praćenje porijekla tih materijala,” kaže Peter Andsager.

PHOTOS BY: press, Jysk / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.