tebnerifi naslovna

Požar na Tenerifima: Vremenski uvjeti još uvijek ne pogoduju gašenju vatre

GREEN_300_listici_sredina

Nepovoljni vremenski uvjeti

Na Tenerifima se vatrogasci još bore s vatrenom stihijom koja se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta širi na okolna područja. Naređena je dodatna evakuacija, a požar je zahvatio površinu od 5000 hektara.

Na španjolskim Tenerifima požar ne jenjava, a vremenski uvjeti ne idu na ruku ekipama na terenu koje se bore protiv vatrene stihije. Kako izvještavaju strani mediji, turistička središta otoka još su netaknuta, ali su sve prometne luke zatvorene

Dosad je oko 8000 ljudi evakuirano ili je zatvoreno u svojim domovima.

Najrazorniji požar koji je zadesio Kanarske otoke unatrag 40 godina započeo je u noći 15. kolovoza u nacionalnom parku u blizini vulkana Mount Teide, najvišeg vrha Španjolske, po vrućem i suhom vremenu, no već u srijedu, 16. kolovoza proširio se na okolna područja.

Prema riječima glavnog regionalnog dužnosnika Fernanda Clavija, požar se proširio na 5000 ha površine. U subotu ujutro naređena je dodatna evakuacija jer su se vremenski uvjeti pogoršali tijekom noći.

Španjolski dužnosnici su zabrinuti jer se ne najavljuje smirivanje vjetra koji požar raznosi na nova mjesta.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.