požari naslovna

Požar, koji je jutros buknuo na Hvaru, stavljen pod kontrolu

GREEN_300_listici_sredina

Brza intervencija

Ujutro oko 10:30 vatrogasci su dobili dojavu o požaru na južnoj strani otoka Hvara, ali brzom intervencijom vatra je lokalizirana.

Jutros na južnoj strani otoka Hvara, nedaleko od Sv. Nedjelje buknuo je požar. Čim su dobili prvu dojavu, oko 10:30, vatrogaci su izašli na teren. Članovi DVD-a iz Hvara, Staroga Grada i Jelse uspjeli su uz pomoć kanadera nedugo nakon podneva lokalizirati požar.

Kako je požar zahvatio već šumu, izgorjelo je oko hektar stabala, kako izvještava Index.hr.

požar na hvaru

Iako većina zemalja južne Europe ovo ljeto vodi iscrpljujuću bitku s požarima, u Hrvatskoj je zabilježen manji broj požara nego prethodnih godina. Najopasniji ove godine bio je na Čiovu, a uzrokovala ga je ljudska nepažnja, i tada je izgorjelo 500 hektara raslinja i šume.

Ove je godine požarime posebno pogođena Grčka, a nije ostala pošteđena ni Makedonija ni Beotija. Posebno razoran požar doživjeli su ovo ljeto Kanarski otoci, a manji požari bili su zabilježeni i po Italiji.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.