Pot med krošnjami – najljepši izlet kroz slovensku prirodu

GREEN_300_listici_sredina

Omiljena destinacija avanturista

Volite prirodu u malo drugačijem izdanju? Urbanističko rješenje Pot med krošnjami na Pohorju je idealno vikend izletište za sve koji su željni malo drugačijeg izletničkog iskustva

Smješten u srcu pohorske šume, na vrhu Rogla s impozantnih 1517 metara nadmorske visine smjestio se Pot med krošnjami ili Put između krošanja. Lokalna šuma od korijena do vrhova krošanja, šumski život, biljne i životinjske vrste koje nećete naći nigdje drugdje dočekat će vas u fantastičnom okruženju ove prirode koja vrišti avanturu i koja ostavlja bez daha. Put među krošnjama dugačak je točno 1043 metra, a vrhunac je pogled s tornja visokog 37 metara, vidikovac zbog kojeg ćete pomisliti da su vam na dohvat ruke veličanstvena stable stara desetke ili čak stotine godina.


Ako radije želite samostalno istraživati, možete iskoristiti brojne informativne table koje su dio Puta, a pomoću kojih možete proučiti svaku točku na vodoravnom dijelu pješačkog puta. Edukativni i didaktički elementi obogatit će i proširiti vaše znanje o prirodi, njenoj zaštiti i ulozi šume. Za dozu adrenalina tu su i 24-metarske -metarske avanturističke postaje sa zaštitnim elementima.


Nakon što završite s Putom među krošnjama, možete posjetiti još dva prekrasna lokaliteta, Roglu i Terme Zreče. Rogla je pravi izbor za sve koji njeguju aktivan životni stil i uživaju u slobodnom vremenu provedenom u prirodi. Spoj je to prirode, ugodne planinarske klime, brojnih mogućnosti za sport, rekreaciju, zdravlje i dobro raspoloženje, autentične kulinarske dobrote i razigrane avanture, što potiče oduševljenje posjetitelja u bilo koje doba godine. Osim Rogle, u blizini su i Terme Zreče, jedno je od rijetkih mjesta na svijetu gdje se možete mirno opustiti i napuniti baterije. Otvaraju priče prilagođene godišnjem dobu s inspiracijom iz izuzetne prirode, jedinstvenih iskustava, bogate kulinarske tradicije i ljubaznih domaćina.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.