krk11

Kamp Glavotok na Krku – ekološki raj

GREEN_300_listici_sredina

Savršena ljetna eco friendly destinacija

Volimo robinzonski način odmora, no uz malo civilizacije koja je i ekološki prihvatljiva. Optimalan izbor – kamp Glavotok!

Tražite ideje za godišnji odmor u ova nepredvidljiva vremena? U ovom pandemijskom ljetu vjerojatno vam opcija odlaska u gužvu nije najdraža? Savršeni odabir za vas je Glavotok, ekološki kamp smješten na zlatnom otoku Krku. I inače poznat po predivnoj vegetaciji, mediteranski šumama uz pogled na kristalno jadransko more, Krk je mjesto koje ove godine ne biste smjeli propustiti. U prilog mu ide i što ima dozu izoliranosti, pa će kampiranje na krčkom kampu Glavotok biti poseban užitak! Smješten na Šotoventu, zapadnom dijelu Krka, ovaj eko kamp ima prostranu šljunčanu i stjenovitu plažu na kojoj se možete u potpunosti opustiti i uživati u ljepotama Jadranskog mora, koje je po kristalno čisto.

Osim što ćete se na Glavotoku moći u potpunosti isključiti iz užurbane svakodnevice, moći ćete uživati u raznim sportskim aktivnostima s naglaskom na ronjenje. Predivne dubine otoka Krka idealne su za istraživanje. Bilo bi korisno naglasiti da je ronjenje jako eco friendly, a svako narušavanje prirodnih ljepota poput ronjenja školjaka bi trebalo izbjegavati. Što se tiče kopnenih zanimacija, već i šetnja je idealno provođenje vremena na lijepom jadranskom otoku. Idilično naselje Glavotok ističe se samostanom glagoljaša koji ima veliko značenje za hrvatsku glagoljašku kulturu te crkvom svete Marije, sagrađenom davne 1507. godine. Glavotok se diči svojom vegetacijom – uz sami kamp je smještena prostrana šuma hrasta crnike, jednog od zaštićenih rezervata šumske vegetacije u Republici Hrvatskoj.

Odlična stvar će vas dočekati pri ulasku u kamp. Kako Krk njeguje no plastic politiku, kamp Glavotok je prigrlio istu. Prilikom ulaska u prostore Glavotoka, osoblje kampa za posjetitelje priprema platnene vrećice koje bi se trebale koristiti tijekom boravka u kampu. Nakon odlaska s kampa se one mogu vratiti na recepciju ili ponijeti kao suvenir sa zabavnog odmora. Po promotivnoj cijeni, od svega 15 kuna.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.