jarek-ceborski-IhqDpFz7I8Q-unsplash

Popularne kapsule za kavu sada su na bazi papira i mogu se kompostirati

GREEN_300_listici_sredina

Omiljeni napitak u novom ruhu

Nespresso je nakon tri godine istraživanja i razvoja napokon lansirao kapsule za kavu koje se mogu kompostirati kod kuće.

Već 30 godina Nespresso je posvećen pružanju vrhunskih doživljaja kave svim kavoljupcima. Iako su njihove kapsule za kavu postale iznimno popularne, bile su kritizirane zbog svog dizajna za jednokratnu upotrebu. No, zahvaljujući novim inovacijama, sve će se to uskoro promijeniti. Nespresso je najavio kako će u proljeće ove godine napokon doći na tržište njihova revolucionarna kompostirajuća kapsula na bazi papira pa će svi ljubitelji Nespressa moći uživati u visokokvalitetnoj kavi iz održivih izvora i bez plastičnog otpada.

Nakon tri godine istraživanja i razvoja, Nespresso je stvorio kapsulu na bazi papira koja se može kompostirati kod kuće i koja daje kavu visoke kvalitete po kojoj je brend poznat. Potražnja potrošača za ambalažom koja se može kompostirati raste, pa su kompostirajuće kapsule bile logičan sljedeći korak.

Ova nova kapsula izrađena je od papirne mase s biorazgradivim polimerom koji štiti od oksidacije kako bi se očuvale arome i pružio izniman okus u svakoj šalici. Izvršni direktor Nespressa, Guillaume Le Cunff, izjavio je u priopćenju: “Pomicanje granica finih iskustava s kavom dio je inovacije Nespressa, a otkako smo u 2022. godine postali B Corp, predaniji smo nego ikad proširenju održivih izbora koje nudimo našim potrošačima. Uzbuđeni smo što možemo najaviti našu prvu kućnu kompostirajuću kapsulu na bazi papira, koja će nadopuniti našu ponudu aluminijskih kapsula koje se mogu reciklirati i izrađene su od 80% recikliranog aluminija. Ovo je još jedan održivi izbor, bez kompromisa u kvaliteti.”

Ove kapsule imaju nekoliko aspekata koji koriste vlastitu tehnologiju, uključujući biopolimernu podstavu koja štiti kavu od oksidacije. Julia Lauricella, voditeljica Nestlé System Technology Centra, rekla je: “Kombinirali smo visokoprecizan proces formiranja papirne mase s biorazgradivim slojem za zaštitu od oksidacije kako bismo sačuvali našu kavu u transportu, skladištenju i tijekom ekstrakcije pod visokim pritiskom u našim strojevima.”

Huhtamaki, globalni pružatelj održivih rješenja za pakiranje, bio je jedan od partnera u razvoju ove nove kapsule na bazi papira. “Drago nam je što smo partneri s Nespressom u izradi kapsule na bazi papira za kućno kompostiranje. Dio ove revolucionarne inovacije rezultat je kombiniranja papirne mase iz drvenih vlakana, prirodnog obnovljivog materijala, komprimiranjem u kapsulu kave pomoću naše tehnologije visoke preciznosti, stvarajući još jednu održivu alternativu za ljubitelje Nespressa”, rekao je izvršni direktor tvrtke Huhtamaki, Charles Héaulmé

Razvijena kao alternativa za one koji preferiraju i imaju pristup kompostu, inovacija će proširiti održive izbore koji su već ponuđeni potrošačima Nespressa putem njegovih aluminijskih kapsula. Aluminij se može beskonačno reciklirati, a osim toga, njihove kapsule su izrađene od 80% recikliranog aluminija. Danas Nespresso nudi više od 100.000 stanica za recikliranje aluminijskih kapsula u 70 zemalja.

Nespressovi majstori kave također su stvorili četiri nove mješavine, dobivene kroz Nespresso AAA Sustainable Quality Programme, posebno izrađene za rad s novim kapsulama na bazi papira. Kapsule na bazi papira certificirane su za kompostiranje od strane međunarodnog certifikacijskog tijela TÜV Austria. Novi asortiman kapsula bit će isprva lansiran u Francuskoj i Švicarskoj u proljeće ove godine, nakon čega će će se nastaviti i u nekoliko drugih europskih zemalja tijekom godine.

PHOTOS BY: Nespresso; Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.