322956616_1138683476791245_5542121005305057214_n

Pljušte reakcije nakon otkazivanja Snježne kraljice: ‘Užasna, blatna kaljuža…’

GREEN_300_listici_sredina

Organizatori do jučer tvrdili da je sve u redu

Zbog neobično visokih temperatura za ovo doba godine organizatori Snježne kraljice u četvrtak su donijeli odluku da se otkazuje utrka. Zamolili su navijače da ne idu na Sljeme, a uslijedila je lavina reakcija.

Nakon što je otkazana druga utrka Snježne kraljice na zagrebačkog Sljemenu, uslijedila je lavina reakcija na društvenim mrežama. Pljušte komentari koliko je ovo loše za promociju Zagreba. Iako su organizatori do jučer tvrdili da je sve pod kontrolom i da se ne može dogoditi ovakva situacija, snijeg se istopio i utrka je naglo otkazana.

Neke skijašice komentirale su količinu snijega na stazi, a albanska skijašica se čak i ozlijedila. Lara Colturi krenula je sa startnim brojem 51, ali utrku nije završila.

Pala je u donjem dijelu staze gdje je bilo najviše rupa. Objavila je potom fotografiju da neće nastupati u drugoj utrci, koja je danas i otkazana. Nakon toga, oglasio se i Albanski skijaški savez koji je žestoko kritizirao organizaciju Snježne kraljice.

‘Blatna, kaljuža’ 

“Lara Colturi je iznimno talentirana djevojka. U užasnoj blatnoj kaljuži bila je spremna završiti utrku, ali to nije uspjela u posljednjih nekoliko metara. To jednostavno nije bilo moguće. Drugi put utrka se može održati čak i u Tirani”, napisali su na svom službenom profilu. Organizatori Snježne kraljice do jučer su tvrdili da je nemoguće da ova količina snijega bude nedovoljna. Na konferenciji za novinare, Reno Fleiss je kazao: “Ma kakvi. Odmah se mislilo na dva dana. Bit će dovoljno snijega za četiri laufa”.

Prema podatcima Državnog hidrometeorološkog zavoda, posljednjih tjedan dana u Zagrebu su zabilježene rekordno visoke temperature za ovo doba godine. Najviša temperatura iznosila je i do 18 stupnjeva Celzijevih.

Danas, pak, druga priča.

“Da smo imali sto posto vedru noć, bilo bi perfektno, došao je jugozapadni vjetar i staza nije izdržala. Problem je bio na ciljnoj livadi gdje smo na par vrata izgubili nekoliko centimetara snijega, ali stvarno bi ovo bio veliki rizik s manje od 15 centimetara snijega. Ja se uvijek borim kada ima smisla, naš je prijedlog bio da pokušamo napraviti stazu, da postavljač pronađe mjesto. FIS smatra kako ne bi bilo dobro da se čeka povoljna prognoza i pričeka još tri sata. Mi tu odluku poštujemo, ali ne sudjelujemo u njoj”, rekao je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrke.

Staza na prvi dan utrke

Istaknuo je pritom da je “čudo ovo što su uspjeli napraviti” s obzirom na to da je prošlo 15 dana bez temperatura u minusima. “Sve ekipe su se čudile kako smo uspjeli zadržati i te količine snijega. Prezadovoljan sam s jučerašnjom utrkom i ponosan na sve koji su radili’, dodao je Pavlek.

Rupe na stazi

Naša skijašica Leona Popović također je komentirala stazu nakon jučerašnje utrke. Popović je 10. bila i nakon prve vožnje, a u drugoj je imala 20. rezultat. No, za to nije bila kriva kvaliteta staza.

“Druga vožnja je bila sličnog tempa, možda nešto direktnija pa su se zbog toga manje radile rupe, tako da je staza još bolje držala. Stvarno je bila dobra. Pomoglo je i što je bilo hladnije. Jedina rupa koju sam ja osjetila je bila dolje, na slalom livadi, a sve ostalo je stvarno bilo super”, kazala je Leona.

PHOTOS BY: Green.hr, Twitter, Radio Sljeme Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.