322956616_1138683476791245_5542121005305057214_n

Bliži se Snježna kraljica: Organizatori tvrde da je sve spremno, snijega ima

GREEN_300_listici_sredina

Neobično visoke temperature

Prošli ponedjeljak Međunarodna skijaška federacija dala je zeleno svjetlo za održavanje Snježne kraljice. Iako su temperature ovih dana neobično visoke za siječanj, snijega ima dovoljno, tvrde organizatori.

Količine snijega na Sljemenu za sada su dovoljne. Za dva dana ondje će se održati prvi od dvaju slaloma za Svjetski kup na Crvenom spustu. Temperature su i dalje visoke i tako bi trebalo ostati sljedećih nekoliko dana, što stvara probleme organizatorima Snježne kraljice.

Prošli ponedjeljak Međunarodna skijaška federacija (FIS) dala je zeleno svjetlo za održavanje utrke, no u tom trenutku na stazi je bilo između 60 i 90 centimetara umjetnog snijega. Direktor Svjetskog kupa za tehničke discipline za skijašice Markus Mayr bio je zadovoljan. U međuvremenu, temperature su narasle, a na Sljemenu je u posljednjih nekoliko dana temperatura stalno u plusu.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, Miho Glavić, koji je rekao da je sve spremno za početak Snježne kraljice. “Staza je spremna po okolnostima koje imamo. Danas imamo zadnju kontrolu predstavnika FIS-a, gdje će se odlučivati samo o tome kakva će biti preparacija staze neposredno pred start svake utrke”, objasnio je.

Istaknuo je da je na Sljemenu ipak znatno hladnije u odnosu na temperaturu u gradu te da je velika vlažnost u zraku.
“Bit će nekih pet do sedam stupnjeva manje, no to je sjeverna strana Sljemena, staza je solidan blok zaleđenog snijega debljine oko jednog metra i ne bi trebalo biti problema”, rekao je. Zadovoljan je i Reno Fleiss, voditelj natjecanja za Snježnu kraljicu. “Činjenica je da snijeg kopni, ali postoje dovoljne količine i u snijegu postoji kompaktnost”, kazao je za HRT.

Nakon dvije godine pandemije publika se također vraća na Sljeme. Kako je rekao Glavić, u tijeku su popularne cijene karata sedam eura ili 10 eura za obje utrke. “Uz kartu je, osim prijevoza uključena i okrepa na krumpirištu, najavljujemo grah, sendviče i sokove te dobru zabavu, DJ-a i zabavni program tijekom cijelog dana. Jako nam je to bitno i nadamo se da će gledatelji to prepoznati”, proučio je.

PHOTOS BY: HRT Sljeme Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.