IMG-20230105-WA0030

Otkazana je Snježna kraljica, navijače se moli da ne dolaze: Poznat je i razlog…

GREEN_300_listici_sredina

Objavili su iz FIS-a

Zbog neobično visokih temperatura za ovo doba godine organizatori Snježne kraljice u četvrtak su donijeli odluku da se otkazuje utrka.

Zbog previsokih temperatura otkazana je Snježna kraljica koja se i danas trebala održavati na zagrebačkom Sljemenu. Jučerašnja utrka održana je ali uz poteškoće. Naime, snježna staza za spust jedva je izdržala. Organizatori mole navijače koji su se uputili prema Sljemenu da se vrate svojim kućama.

Prema posljednjim informacijama sastao se žiri od četvero ljudi iz FIS-a, a trojica su glasovala za otkazivanje.
Nema samo utrka kod nas problema zbog visokih temperatura. Zbog visokih temperatura veliki broj natjecanja stvara probleme Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS).

“Da smo imali sto posto vedru noć, bilo bi perfektno, došao je jugozapadni vjetar i staza nije izdržala. Problem je bio na ciljnoj livadi gdje smo na par vrata izgubili nekoliko centimetara snijega, ali stvarno bi ovo bio veliki rizik s manje od 15 centimetara snijega. Ja se uvijek borim kada ima smisla, naš je prijedlog bio da pokušamo napraviti stazu, da postavljač pronađe mjesto. FIS smatra kako ne bi bilo dobro da se čeka povoljna prognoza i pričeka još tri sata. Mi tu odluku poštujemo, ali ne sudjelujemo u njoj”, rekao je Vedran Pavlek

Istaknuo je pritom da nije bilo nijedna minute da su temperature bile ispod ništice, što je izazvalo čuđenje.

 

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.