šape_naslovna

Plemenita suradnja: Ako udomite psa, imate godinu dana besplatan ulaz u jedan hrvatski nacionalni park

GREEN_300_listici_sredina

Briga o životinjama

Nedavno je pokrenuta suradnja koja je vrijedna svake pohvale kad je riječ o brizi za životinje. Naime, javna ustanova „Nacionalni Park Krka“ i udruga Šibenske šape zajedničkim će snagama poticati na udomljavanje napuštenih životinja.

Nacionalni park „Krka“ i Udruga Šibenske šape sklopile su ugovor o suradnji kojem je za cilj promicanje brige o životinjama i poticanje udomljavanja napuštenih pasa. Svaka osoba koja udomi psa iz Udruge Šibenske šape, dobit će besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke.

udomljavanje pasa

Na taj način, s iskaznicom Kluba prijatelja Krke, ponosni udomitelj imat će godinu dana besplatan ulaz u Nacionalni park Krka, a jedino je pri ulasku, osim iskaznice, potrebno predočiti i osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću ispravu.

„Nacionalni park ‘Krka’ uvijek je bio posvećen očuvanju prirodnih vrijednosti i raznolikosti našeg okoliša, a ova suradnja označava korak dalje u našem nastojanju da se brinemo i za životinje koje dijele naš prostor. Pozivamo građane da podrže ovu inicijativu jer vjerujemo da zajedno možemo učiniti mnogo više za zaštitu i dobrobit životinja“, izjavila je Nella Slavica, ravnateljica JU „NP Krka“.

No ovaj ugovor o suradnji otvara puno više – i zajedničko organiziranje događanja koja će doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životinja. Upravo jedno takvo događanje u planu je i za 4. listopada 2023., na Dan zaštite životinja, kada će iz Nacionalnog parka Krka i Udruge Šibenske šape zajedno organizirati poseban program kako bi se obratila pažnja na važnost brige o životinjama.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.