shifaaz-shamoon-okVXy9tG3KY-unsplash

Ovo su najbolje destinacije za odlazak na more u Europi ove godine: Iznenađujuće, Hrvatska nije na listi

GREEN_300_listici_sredina

Mir i tišina najpoželjniji kriteriji

Turisti ovog ljeta odlučuju za mirnija i manje prometna odredišta.

Portal Which? objavio je pops najpopularnijih destinacija na obali u Europi na temelju istraživanja u kojemu je sudjelovalo 3500 ljudi.

Kako prenosi Metro, rangirali su destinacije po određenim kriterijima: na temelju njihovih plaža i/ili obala, hrane i pića, sigurnosti, turističkih atrakcija, smještaja, ljubaznosti, kao i atraktivnosti, mogućnosti za kupnju, mira i tišine te vrijednosti za novac i zabave.

Prvo je mjesto zauzela Valencia u Španjolskoj, a zanimljivo, Hrvatska se nije našla na ovom popisu.

“Ako planirate svoje sljedeće putovanje i tražite djelić mora i sunca, rezultati naše ankete pokazuju da se isplati potražiti dalje od najvećih destinacija’, kazao je urednik portala Rory Boland.

Cijeli popis:

Valencia, Španjolska
Porto, Portugal
Venecija, Italija
Tavira, Portugal
Pollença, Mallorca, Španjolska
Grad Chania, Kreta, Grčka
Rodos, Grčka
Sirakuza, Sicilija, Italija
Barcelona, ​​Španjolska
Lisabon, Portugal

Najpoželjniji mir 

Ispitanici su Valenciju nagradili visokim prvim mjestom ponajviše zbog mira i tišine, atrakcije i plaža te vrijednosti same destinacije.


S druge pak strane, izuzetno prometna i pomalo hektična Barcelona, smjestila se na deveto mjesto, što pokazuje da se turisti ovog ljeta odlučuju za mirnija i manje prometna odredišta. Sličan trend mogao se vidjeti i u Costa del Solu, favoritu onih koji vole Sunce.

Nerja i Estepona, koje su zauzele 11. odnosno 13. mjesto, mnogo su opuštenije od turističke destinacije Fuengirole, koja je bila pretposljednja.

Slično se može reći i za Portugal, gdje je gradić Tavira u Algarveu, pobijedio Lisabon, zauzevši četvrto mjesto na listi u usporedbi s glavnim gradom koji se našao na tek desetom mjestu.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.