pexels-rodnae-productions-9215400

Ovo je otišlo predaleko: Ofarbali goluba ružičasto kako bi otkrili spol djeteta

GREEN_300_listici_sredina

Curica je!

Da se zabava mogu oteti kontroli, svjedoči i jedan ružičasti golub. Čini se da je ovakav ofarban u rozu boju poslužio budućim roditeljima za otkrivanje spola djeteta, a kasnije odbačen u prirodu gdje je zbog svoje boje plijen grabežljivcima. Kako tvrde iz Službe za spašavanje divljih životinja koja je spasila nevinog goluba, ptica je bila vidno pothranjena.

Da su otkrivanja spola djeteta danas postale prave zabave i razlog za okupljanje rodbine i prijatelja posljednjih nekoliko godina i nije neka novost, no da se sada umjesto balona iskorištavaju i životinje u tu svrhu, poprilično je bizarno. Naime, jedan takav slučaj ovih se dana zbio u New Yorku, gdje se pretpostavlja da je uzgojeni golub ofarban u ružičastu boju kao znak da roditelji iščekuju djevojčicu, a kasnije je takav vraćen u prirodu.

Vrlo brzo su se oglasili i iz iz Službe za spašavanje divljih životinja u New Yorku koji tvrde kako golubu ta boja ne smeta, ali ga čini lako vidljivim predatorima. Zbog toga golubovi nisu ružičasti, jer bi ih inače bilo lako vidjeti. Tvrde kako je ptica u trenutku dolaska kod njih bila izuzetno pothranjena.

“Golubovi dolaze u mnogo različitih boja i perja, ali ružičasta nije jedna od njih. Ovo je domaći kraljevski golub koji je namjerno obojan u ovu boju i pušten. Ovoj jadnoj ptici je dovoljno loše kao domaćoj ptici koja ne može pronaći hranu u divljini, dobro letjeti ili pobjeći od grabežljivaca, ali zbog svoje svijetle, neobične boje još je veća meta. Srećom, jedna ga je ljubazna osoba spasila u Madison Square Parku i sada je na sigurnom pod skrbi”, istaknuli su u objavi iz Wild Bird Funda te dodali kako domaće životinje ne treba nikad puštati u divljinu.

“Umrijet će od gladi ili biti plijen. Ako vidite potpuno bijelog goluba u divljini ili bilo koju pitomu pticu koja stoji okolo i izgleda izgubljeno, potrebna joj je vaša pomoć. Molimo uhvatite pticu i odnesite je u utočište za golubove ili utočište za životinje u vašoj blizini”, zaključili su iz službe dodavši kako nisu mislili da će ikad morati upozoriti i na činjenicu da životinje ne farbaju u ružičastu ili bilo koju drugu boju.

PHOTOS BY: Instagram, Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.