Osim što izazivaju smijeh, ove fotografije spašavaju ugrožene životinje

GREEN_300_listici_sredina

Divlje životinje kakve ih još niste vidjeli

Objavljene su fotografije koje su ušle u uži izbor za najbolju komičnu fotografiju iz prirode. Nagrade Comedy Wildlife Photo Awards dodjeljuju se svake godine, a impresivni radovi zasigurno će vam izmamiti osmijeh.

Dodjelu nagrada Comedy Wildlife Photo Awards pokrenuli su 2015. fotografi Paul Joyson-Hicks i Tom Sullam jer su htjeli pokazati svjetliju stranu fotografija životinja. Dvojac se također nadao da bi kroz humor mogli privući pozornost javnosti i da bi ta ista javnost više zavoljela životinje i brinula se za njihovu dobrobit. “Oduševljeni smo ovogodišnjim brojem i kvalitetnom prijava. Dobili smo više od 7000 fotografija iz svih kutaka svijeta”, rekao je Paul Joynson-Hicks. “Ogroman broj fotografija koje dobivamo svake godine pokazuju želju za očuvanjem prirode i podsjeća nas da su divlje životinje doista nevjerojatne i smiješne te da moramo učiniti sve što možemo da bismo ih zaštitili”.

Prikupljanje novca za orangutane

Ove godine natjecanje donira 10 posto prihoda za spas divljih orangutana. Dobrotvorna organizacija pomaže u zaštiti ove kritično ugrožene vrste u Nacionalnom parku Gunung Palung na otoku Borneu. Najsmješnije fotografije životinja odabrat će fotografi, komičari, stručnjaci za očuvanje prirode i drugi članovi žirija. Javnost može glasati za fotografiju koja im je najsmiješnije, a ona će dobiti nagradu Affinity Photo People’s Choice Award.

OVDJE možete birati svog favorita među 42 finalista, a mi izdvajamo neke fotografije koje su nasmijale nas u redakciji.

Laughing Snake, Aditya Kshirsagar

Monday Morning Mood, Andrew Mayes

Let’s dance, Andy Parkinson

Be Happy, Axel Bocker

Directing penguin, Carol Taylor

Ouch!, Ken Jensen

Giggling Seal, Martina Novotna

Riding a giraffe, Dirk Jan Steehouwer

Opera warm-ups, Lea Scaddan

Ninja Prairie Dog, Arthur Trevino

 

PHOTOS BY: COMEDYWILDLIFEPHOTO.COM / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.