pexels-ron-lach-9967350

Ovo je definitivno najneobičniji prijevoz kući s posla: Plutanjem na vodi. Doslovno!

GREEN_300_listici_sredina

Zbogom gužvama u "rush hour-u"

Ovo je definitivno najbizarniji javni prijevoz za koji ćete danas čuti - plutanje. Da, to postoji i stanovnici Berna u Švicarskoj ga prakticiraju kao prijevoz kući s posla.

Kad bi vam netko rekao da ga s posla kući voda nosi sigurno biste pomislili da se šali. No, u Švicarskoj to se uistinu i događa. Naime, radnici u gradu Bernu s posla kući ne trebaju auto ili javni prijevoz, već se spuste do rijeke Aare i prepuste se riječnim strujama.

Nema gužvi, nema ugljičnog otiska

Nakon radnog dana svoje stvari spreme u gumene torbe koje su otporne na vodu, navuku kupaće kostime i kreću put kući. Kako tvrde tamošnji stanovnici, rijeka Aare posljednjih godina postala je svojevrsno “prijevozno sredstvo” za koje vam ne treba ni gorivo, ni novac, a svkako izbjegavate i gradske gužve nakon posla.

“Imam samo 30 sekundi hodanja od ureda do rijeke. U vodootpornu torbu spremim svoju odjeću, mobitel, novčanik i cipelei otplivam kući. Izađem iz Aare u Lorrainebadu, zatim sam idem 8 minuta uzbrdo i već bio doma. Od ureda do Lorrainebada obično mi treba oko 15 minuta plivanja i plutanja. Odličan je osjećaj”, rekla je stanovnica Berna Evelyn Schneider-Reyes za tamošnje medije.

najneobičniji prijevoz

Treba poznavati rijeku

No, ako posjećujete Bern i baš poput ovih stanovnika želite plutati rijekom, važno je biti svjestan strujanja i najboljih mjesta za ulazak i izlazak iz rijeke. Čamci na napuhavanje mogu se iznajmiti kako bi vam olakšali putovanje, prije nego upoznate sve čari ovog “javnog prijevoza”.

PHOTOS BY: Instagram, Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.