pexels-cottonbro-studio-6157229

Ovaj proizvođač igračaka izrađuje plišane ljubimce za ožalošćene vlasnike

GREEN_300_listici_sredina

Trajna uspomena

Vlasnik tvrtke ističe da je proces izrade plišanih igračaka potpuno drugačiji od taksidermije, vještine prepariranja životinje kože.

David Tan filipinski je proizvođač igračaka koji dnevno dobije na stotine upita za svoje proizvode, a većinom mu se javljaju vlasnici čiji su kućni ljubimci preminuli. Naime, Tan izrađuje plišane igračke po uzoru na njih kako bi ožalošćenim vlasnicima ostala trajna uspomena.

U njegovom timu radi 20 zaposlenika koji koriste fotografije koje im šalju kupci. Na taj način mogu izraditi vjerodostojne replike preminulih kućnih ljubimaca.

U izradi koriste isključivo sintetičko krzno koje se obrađuje na način da što vjernije imitira obilježja životinja, od mačke, psa pa sve do hrčka ili papige.

No, Tan ističe da je proces potpuno drugačiji od taksidermije, vještine prepariranja životinje kože.

‘Cijena koju vrijedi platiti’ 

“Kod nas nema tog ‘fuj’ faktora. Ovo je zapravo sto posto, prava plišana igračka”, rekao je Tan, vlasnik tvrtke Pampanga Teddy Bear Factory za Reuters.

Jaja Lazarte, 38-godišnja ljubiteljica pasa, tvrdi da je to cijena koju vrijedi platiti za uspomenu na njezinog uginulog Shih Tzua.
”Iako su uspomene na njega i njegov pepeo ovdje, puno je bolje vidjeti nešto što nalikuje na njega”, rekla je Lazarte.

Igračka košta 60 eura

PHOTOS BY: Pexels, Pampanga Teddy Bear Factory / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.