71036181_2553184668106554_1253393031968741226_n

Ovaj domaći brend čajeva od bilja koje raste uz Plitvička jezera vratit će vas u djetinjstvo

GREEN_300_listici_sredina

Okusi zdravlja i djetinjstva

Domaći brend "Teasheena" zaslužan je za ručno rađene čajeve koji otvaraju sva osjetila i vraćaju nas u djetinjstvo u doba kad su nam čajeve kuhali bake i djedovi.

Kad ste zadnji put popili čaj, ali onaj baš pravi čaj oko kojeg ste morali uložiti nešto truda prije nego li ste ga nalili u šalicu? Oni pravi sušeni čajevi mnoge vraćaju u djetinjstvo kada bi nam bake i djedovi sušili, a kasnije i spravljali one od kamilice, mente ili pak lipe. Istina je da nam se na policama obližnje trgovine nudi na stotine različitih vrsta, ali nijedan od njih neće nam pružiti svoje istinske čari kao onaj  domaći, sušeni.

Biljke koje rastu daleko od vreve grada

Slični motivi stoje i iza brenda “Teasheena” (Tišina) kojeg su još 2017. godine pokrenuli Doris Zekić i Vedran Sabljak. Domaći je to brend sušenih čajeva stvoren da čajoljupcima ponudi nešto novo i autohtono. Naime, bilje za čajeve par bere u blizini Nacionalnog parka “Plitvička jezera”, daleko od vreve grada, automobila i smoga, samo netaknuta priroda kao stvorena za rast raznih vrsta. U ponudi Teasheene su između ostalog menta, matičnjak, kopriva i bazga, a posebnost ovih čajeva svakako je i u tome što se cijeli proces od sadnje u šumi pa sve do pakiranja odvija se ručno te je u njega uloženo puno truda i dobre volje.

Dostupni na Plitivičkim jezerima

Čajevi se mogu naručiti putem društvenih mreža brenda, a mogu se naći i u raznim trgovinama i suvenirnicama kao i na Plitvičkim jezerima, a ovisno o prigodi ili godišnjem dobu otisnuta može biti i vrećica u kojoj je spakiran ovaj mirisan i ljekovit domaći napitak.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.