Domaći brend eko tapeta oduševljava svojim dizajnom, a za svaku kupljenu tapetu posade drvo

GREEN_300_listici_sredina

Zaljubili smo se na prvu

Bilo da uređujete dnevni boravak, sobu ili pak dječju sobu uvijek je važno prostoriji dati neki poseban i osobni izgled. Nekad vam u tome mogu pomoći tapete, a ako provjerite asortiman domaće tvrtke "Dreamhood Wallpapers", onda ćete poželjeti svako malo preuređivati prostorije u vašem domu. Ne samo da su prekrasnog izgleda, nego u potpunosti surađuju s prirodom.

Sjećate se vremena kad su naše bake u svojim kućama imale tapete? Ili ako ste nekad boravili kod nekoga u inozemstvu, posebice u Skandinaviji, temelj gotovo svakog uređenja su upravo tapete. Nekoliko godina unazad, one su ponovno doživjele svoju popularnost kod nas, a zahvaljujući domaćoj tvrtki “Dreamhood Wallpapers” dizajn tapeta koji možete birati za svoj dom nije sveden na svega nekoliko opcija. Bilo da uređujete dječju sobu, dnevni boravak, spavaću sobu ili bilo koju drugu prostoriju u vašem domu, ovaj domaći brend nudi vam široki izbor boja i oblika. Točnije njih više od 200.

Cijelu priču oko ovih ekološki osviještenih tapeta pokrenula je Zagrepčanka Monica Trzun, po struci medicinska sestra sa završenim upravnim fakultetom kojoj je ideja za osnivanje ove kreativne tvrtke došla spontano.

“Taman sam kod kuće sa svojim kćerima uređivala njihove sobe i htjela sam im u sobe postaviti tapete, a kod nas nije bilo baš nekih tapeta koje bi se meni sviđale. Bilo je svega nekoliko uzoraka. I istraživajući po internetu, uz svoje određeno predznanje o grafičkom dizajnu, došla sam na ideju da to počnem sama dizajnirati. Uz to, imala sam određeni broj pratitelja na Instagramu kojima sam postavila anketu koliko bi im to bilo zanimljivo i odaziv je bio uistinu odličan i tako sam počela raditi”, otkrila nam je Monica.

Osim što joj je važan dizajn, vlasnica brenda brine i o okolišu, a to ocrtava i na svoje proizvode koji su u potpunosti ekološki održivi. Brinula je da svaki korak od proizvodnje, do dostave pa i samog apliciranja tapete na zid bude u suradnji s prirodom.

“Od brenda računala na kojem radim koji recikliraju svoje proizvode pa sve do papira koji je u potpunosti bez PVC-a. Nadalje, koristimo ekološke boje u tiskari gdje printamo naše tapete, omot u koji spremamo gotove tapate također je od recikliranog materijala, karton ima stopostonu mogućnost recikliranja i selotejp koji stavljamo na karton nema ljepila u sebi, već se aktivira vodom te u konačnici koristimo dostavnu službu koja podržava održivost”, opisuje nam Monica te dodaje kako se tapete apliciraju na zid ljepilom koje je na bazi škobnog brašna. Dakle, ovo ljepilo nije štetno, nema nikakvog mirisa i ne škodi najmlađim ukućanima, djeci.

No, ovo nisu svi osviješteni segmenti ove domaće tvrtke, za koje se i izvan Hrvatske traži tapeta više. Naime, za svaku kupljenu tapetu “Dreamhood Wallpapers” posadi jedno drvo. U razgovoru, Monica nam je navela i najtraženije tapete, ali i otkrila jednu svoju želju. “Za djecu je to dizajn Happy days, a za odrasle su to neke tapete u bež i sivim nijansama, iako bi ja voljela da se to malo kod nas promijeni. Vani su ljudi više otvoreniji prema bojama i uzorcima, a kod nas su i dalje ljudima draže neutralne nijanse poput sive ili bež”, otkriva.

Monikine tapete možete pronaći na službenoj web stranici tvrtke putem koje možete i naručiti svoj dizajn tapeta i učiniti vaš dom ljepšim, ali s dozom ekološke odgovornosti.

PHOTOS BY: Dreamhood Wallpapers / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.