štapiće
štapiće

Ova tvrtka pretvara drvene štapiće u fascinantne komade namještaja

GREEN_300_listici_sredina

Primjer održivosti

ChopValue je počeo s radom 2016. godine, a danas djeluje u 12 svjetskih gradova, surađujući s restoranima, školama, uredima, pa čak i međunarodnom zračnom lukom u Vancouveru kako bi reciklirali odbačeni pribor.

Kanadska tvrtka ChopValue pretvara odbačene drvene štapiće za jelo u namještaj, demonstrirajući održiv model kružnog gospodarstva u gradovima diljem svijeta.

ChopValue je nedavno postigao važan cilj preradom svojeg stotog milijuntog jednokratnog štapića za jelo, rasprostranjenog pribora s visokim volumenom otpada u Sjevernoj Americi, gdje se godišnje uveze do 50 milijardi parova štapića.

Pretvarajući ih iz smeća u blago, tvrtka od jednokratnih bambusovih štapića radi namještaj – od stolova do ormara – a u sve većoj mjeri opremaju te sve više i interijere restorana, uključujući i McDonald’s.

ChopValue je počeo s radom 2016. godine, a danas djeluje u 12 svjetskih gradova, surađujući s restoranima, školama, uredima, pa čak i međunarodnom zračnom lukom u Vancouveru kako bi reciklirali odbačeni pribor.

Prema članku objavljenom u časopisu Fast Company, tvrtka se ističe i po svom “razdjeljenom mikro-fabričnom” modelu, što značajno smanjuje emisije transporta otvaranjem male tvornice na svakoj lokaciji na kojoj posluje.

Također, proizvodeći namještaj za restorane od doniranih štapića za jelo, ChopValue pokazuje održiv model kružnog gospodarstva, što je već u tijeku u suradnji s Pacific Poke, lancem restorana brze hrane u zapadnom Kanadi.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.