attenborough-quote-full-width.jpg.thumb.1160.1160

Ova izreka Sir Davida Attenborougha dobila je svoje posebno mjesto u muzeju

GREEN_300_listici_sredina

'Svi moramo njegovati prirodu'

"Budućnost prirodnog svijeta, o kojem svi mi ovisimo, u našim je rukama."

Sir David Attenborough predstavio je citat ispisan brončanim slovima u Prirodoslovnom muzeju u Londonu, kao dio Projekta urbane prirode, koji se otvara 2024. godine.

Citat, koji glasi: “Budućnost prirodnog svijeta, o kojem svi mi ovisimo, u našim je rukama”, postavljen je ispred glavnog ulaza u muzej i gledat će na nove vrtove.

“Svatko od nas mora njegovati prirodni svijet koji nas okružuje, od širokih otvorenih krajolika pa sve do sićušnih zelenih mrlja u našim gradovima“, kazao je Attenborough na otvaranju.

“Nadam se da će Projekt urbane prirode i novi vrtovi u muzeju prenijeti učenje vani i nadahnuti mlade ljude da nastave cijeniti, razumjeti i podržavati prirodni svijet na svom pragu i daleko šire.”

Nove galerije i vrtovi

Kao što samo ime kaže, Projekt urbane prirode trenutno je u tijeku kako bi se vrtovi Prirodoslovnog muzeja od pet hektara pretvorili u središte urbane prirode i bioraznolikosti.

To uključuje nove vanjske galerije u kojima će se predstaviti razvoj života na planetu od prije 540 milijuna godina do danas.

Vrtovi će također koristiti znanstvene senzore za prikupljanje okolišnog DNK-a, kao i akustičnih podataka u cilju praćenja, razumijevanja i zaštite urbane prirode.

 

PHOTOS BY: Natural History Museum / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.