322603504_1187114662225216_8069250374460328950_n

Ova ekipa spašava napuštene životinje: Sada organiziraju humanitarno planinarenje

GREEN_300_listici_sredina

Znamo gdje i kada!

Sjajna inicijativa dolazi iz Dalmacije. Zaklada za zaštitu životinja Bestie iz Splita organizira planinarenje sa psima humanitarnog karaktera.

Brinu se za dalmatinske”beštije” već više od deset godina, a u svom su radu spasili njih 3000 i ne mislite se zaustaviti na tom broju. Naime, ovih dana od Zaklade “Bestie” dolazi još jedna odlična inicijativa. Već drugu godinu za redom organizirali su planinarenje sa psima iz skloništa. Riječ je šetnji humanitarnog karaktera kojom žele potaknuti ljude na udomljavanje napuštenih pasa u Dalmaciji, ali i na prikupljanje sredstava za pomoć.

“Osim same šetnje za pse, to je za njih jako korisno u vidu socijalizacije i popularizacije da se udome. Imamo i privremeno udomljavanje, da osoba vidi slaže li se sa psom, ali ovo je puno bolja opcija jer upoznate više pasa. Teško je odlučiti se za udomljavanje u skloništu i u takvim uvjetima, ovako psa bolje upoznate i vidite kako se slažete”, kazali su nam iz Zaklade.

Beštije na planinarenju 

Njihovo ime Bestie čita se “beštije” prema dalmatinskoj riječi za gotovo sve životinje, no to je ujedno i engleska riječ za najboljeg prijatelja, što životinje čovjeku doista i jesu, vjeruju u ovoj Zakladi.

Ideju za humanitarno planinarenje potaknula je blizina planine Kozjak i skloništa Animalis Centrum za napuštene životinje. Ljubitelji životinja tako imaju priliku boraviti u prirodi, planinariti na ruti koja vodi prema planinarskom domu Putalj, a uz to i pomagati. Do sada je odaziv za šetnje uvijek bio velik pa se nadaju da će tako biti i ovoga puta.

Iz Zaklade ističu da će ovogodišnje planinarenje biti 18. veljače, ali i da je  broj sudionika ograničen te da će sve detalje objaviti nekoliko dana ranije. Preporučuju stoga da ih svi zainteresirani zaprate na njihovim društvenim mrežama.

 

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.