Hrvoje je na biciklu sa psima krenuo na vrh Norveške: ‘Ne brinem za hladnoću’

GREEN_300_listici_sredina

Javio nam se naš poznati fotograf i avanturist s ekspedicije

Naš biciklist, avanturist i fotograf javio nam se iz Norveške sa svoje nove ekspedicije na koju se uputio sa svojim najboljim prijateljima, psima Enom i Maxom. Električnim će biciklom vući prikolicu i tako osvojiti Sjeverni rt Nordkappa.

Ena, Max i prikolica imaju 70 kilograma, a zajedno s mojom opremom, vučem oko 100 kilograma na biciklu, što je jako puno, rekao nam je Hrvoje Jurić, naš avanturist, biciklist i fotograf koji nam se javio iz Norveške, usred nove ekspedicije na koju je krenuo sa svojim psima.
Ena i Max njegovi su četveronožni najbolji prijatelji, koje je Hrvoje ovog puta odlučio povesti sa sobom.

Kako nam je ranije ispričao, potpuno se zarazio putovanjima. Sretan je što može na ovakav način obilaziti svijet.
Ekstremno zahtjevna ruta

Naime, ranije je na električnom biciklu obišao cijeli svijet, a sada je odlučio biciklom ponovno prijeći ekstremno zahtjevnu rutu od Osla do samog sjevera i tako ponovno osvojiti Sjeverni rt Nordkappa. To mu je pošlo za rukom 2016. godine, ali ova je ekspedicija pomalo drugačija jer mu društvo prave Ena i Max.

Prije odlaska u Norvešku Ena i Max morali su proći pripreme na snijegu. To im nije teško palo.
Ena i Max ne trče, naravno, cijelim putem ispred Hrvoja. Većinu vremena ih on vuče u prikolici.

“Njima je super jer vole snijeg, vole biti vani, vole biti sa mnom. Gdjegod da ih staviš, u svemirski brod, gdjegod, bit će mirni, neće biti nervozni, ali ako sam ja tu onda može sve. Bit će im super. Prošle zime bili smo u Skandinaviji kad smo snimali Polarnu svjetlost. Na -41 stupanj smo na jezeru snimali Auroru borealis, Max se valjao u snijegu i uživao tako da se ne brinem za hladnoću”, objasnio je Hrvoje.

Hrvoje, Ena i Aurora Borealis, Arktički krug

Pripremio im je posebne kapute kako bi im bilo toplije, a prikolicu u kojoj se voze potpuno je izolirao s astrofolijom. Ovime bi, kako je rekao, htio pokazati da se sa psima može svugdje putovati, ako su naučeni i socijalizirani. U tom slučaju, nema gotovo ništa ljepše nego putovanja sa psima.

Prije svakog puta, obavezan je doručak kako bi mogao izdržati napornu vožnju.
‘Spreman sam milijun posto’ 

“Spreman sam milijun posto, ovo je nakon dugog vremena moje prvo veliko putovanje biciklom, zapravo nastavak na put oko svijeta. Ono je bio Giant world tour, ovo je Giant world tour Norway, ostaje mi još Giant World Tour Iceland. Cilj je ovog puta testirati električni bicikl, snimiti što kvalitetniji materijal za dokumentarac i fotografije za fotoknjigu”, kazao nam je Hrvoje.

Ako sve nastavi ići po planu, sve će to biti objavljeno već u svibnju, a onda će krenuti na put promocije u Hrvatskoj i regiji, Njemačkoj te Norveškoj.

Hrvoje je sa psima proputovao cijelu Hrvatsku, a za ovaj projekt pripremao se mjesecima

 

PHOTOS BY: Hrvoje Jurić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.