1-1

Ova ekipa je uklonila više od 220 tona plastike iz oceana!

GREEN_300_listici_sredina

Vrhunska akcija

Njihov najnoviji sustav nedavno je završio prvo izvlačenje smeća u 2023. godini. Uspješno su izvukli oko sedam tona plastike!

Kroz svoj dugogodišnji rad The Ocean Cleanup uklonio je preko 220 tona smeća iz mora diljem svijeta. Iako je riječ o velikom napretku, sama činjenica da je potreba za ekološkim akcijama stalna, dokazuje da nove količine otpada svakodnevno završe u morima.

Kako je naveo My Modern Met, iza ove organizacije stoji nizozemski izumitelj Boyan Slat, koji je ovaj projekt pokrenuo sa samo 16 godina. Danas, kada je odrastao muškarac od 28 godina, sa svojim je timom testirao i unaprijedio mehanizam za izvlačenje velikih količina smeća iz mora.

Dodatno izvukli sedam tona 

Njihov najnoviji sustav nedavno je završio prvo izvlačenje smeća u 2023. godini. Uspješno su izvukli oko sedam tona plastike!

I dok je ovo veliki napredak, nažalost nove količine svakodnevno ulaze u mora. Velika tihooceanska nakupina pokriva područje 25 površina Republike Hrvatske, a istraživanje iz 2018. godine procjenjuje da sadrži 87.500 tona plastike!

Iako brojne vlasti diljem svijeta sve više ulažu u politike zabrane jednokratne plastike, odgovornost je na svakom pojedincu. Malim koracima mijenja se svijet, a ocean može biti čišći našim odgovornijim ponašanjem.

Uz procijenjenih 1800 milijardi komada smeća koje pluta Tihim oceanom, neprofitna organizacija će i dalje neumorno raditi na uklanjanju.

PHOTOS BY: The Ocean Cleanup / Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.