329104916_100403159642998_4142530526846202455_n

Ova divna djevojka pomaže starijim osobama da prije smrti pronađu novi dom za svoje ljubimce

GREEN_300_listici_sredina

Pruža im bitnu utjehu

Angela Rafuse, 28-godišnjakinja koja pomaže starijim osobama da udome svoje ljubimce prije nego što premine, proslavila je svoje 100. posvajanje.

Angela Rafuse bila je inspirirana da osnuje svoju dobrotvornu organizaciju nakon što je njezin 85-godišnji djed umro, ostavivši svoju mačku Mackenzie bez doma. Nitko od Angelinih članova obitelji nisu bili u mogućnosti preuzeti odgovornost, pa je odlučila sama udomiti mačku.
Nakon teškog prekida, Angela se preselila kući živjeti sa svojim roditeljima u Halifaxu u Kanadi, a cimerica joj je bila upravo djedova mačka.

Nove najbolje prijateljice

“Bila sam tužna i slomljenog srca zbog prekida veze i gubitka djeda, ali jedine preostale opcije bile su da je odvedem u sklonište ili da je posvojim. Morala sam je uzeti”, objasnila je Angela. Iako je Mackenzie bila vrlo mrzovoljna i puno je siktala, Angela je ubrzo shvatila da je mačka samo prestrašena. Na kraju se naviknula na svoju novu vlasnicu nakon puno ljubavi i pažnje. Danas dvojac voli zajedno voziti kajak, igrati se na snijegu, planinariti ili otići na plažu. Njihovo novo prijateljstvo nadahnulo je Kanađanku da započne novi pothvat 2021. godine.

Angelina neprofitna organizacija, ‘My Grandfather’s Cat’, olakšava udomljavanje pasa i mačaka starijih osoba koje su neizlječivo bolesne ili žele otići u dom za umirovljenike.

Hit na TikToku

Dok su Angela i Mackenzie živjele u podrumu njezinih roditelja 18 mjeseci, ona je počela objavljivati videe na TikToku. Ubrzo je videe dvojca na društvenoj mreži vidjelo više od 656.000 ljudi – a mnogi su komentirali kako su kućni ljubimci njihovih djedova i baka morali ići u skloništa za životinje nakon što su umrli. “Bilo je to poput božanske intervencije. Znala sam da je to ono što trebam učiniti.”

“Imali smo 30 tisuća pratitelja u tom trenutku i pomislila sam da bih udrugu mogla službeno predstaviti na TikToku jer sam vidjela kroz komentare da je mnogima potrebna pomoć oko udomljavanja životinja”, rekla je za strane medije.

Donosi mir u posljednjim trenucima

Datum lansiranja udruge bio je 18. svibnja, na rođendan njezina pokojnog djeda i od tada je donijela mir za 100 vlasnika kućnih ljubimaca. “To mi daje osjećaj svrhe u životu, a imam i nevjerojatan tim volontera.”

Većinu starijih osoba starački domovi ili skloništa upućuju na ‘My Grandfather’s Cat’. Podnose prijavu, a tim zatim piše profil za objavu na društvenim mrežama. Zatim intervjuiraju ljude koji bi mogli biti zainteresirani i saznaju bi li životinje bile udomljene u dobar dom, a umirovljenici imaju priliku intervjuirati i obitelji.

“Umirovljenici potom biraju drugi zauvijek dom svog ljubimca, a mogu ostati i u kontaktu s novim vlasnikom koji će dijeliti s njima novosti o kućnom ljubimcu”, objašnjava Angela.

Jedan slučaj koji Angela nikada neće zaboraviti je kada je pomogla ženi koja je imala rak u terminalnoj fazi. “Pomogli smo joj pronaći novi dom za svoje mačke, Koko i Lily, a ona je odabrala lijep dom s dvoje starijih osoba, njihovom kćeri i unukom. Preminula je znajući da njezine najbolje prijateljice imaju najbolji dom”, prisjetila se Angela koja nastavlja raditi sa svojom udrugom kako bi u posljednjim danima vlasnicima kućnih ljubimaca pružila malo mira i spokoja.

PHOTOS BY: Instagram, Pixabay / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.