reciklažno dvorište
reciklažno dvorište

Otvoreno je novo reciklažno dvorište u Zagrebu kojem gravitira 45 tisuća stanovnika

GREEN_300_listici_sredina

Grad s manje smeća

Ako posjetite reciklažno dvorište jednom mjesečno najmanje pet mjeseci u nizu za nagradu dobivate dva paketa ZG vrećica.

Otvoreno je novo reciklažno dvorište u Zagrebu kojem gravitira 45 tisuća stanovnika Podsuseda i Vrapča, kako su procijenili iz Grada Zagreba, no naglašavaju da je ono otvoreno za sve građane. Projekt vrijedi 1.2 milijuna eura.

“Ovo je najveće i najmodernije fiksno reciklažno dvorište, ovdje će se moći odložiti 42 vrste otpada, velikih formata, plastike, stakla, građevinskog otpada, boje, ljepila, lijekova, akumulatora, baterija i tako dalje. Kako bismo izbjegli da tvrtke zloupotrebljavaju građani moraju pokazati uplatnicu na dolasku u dvorište. Mogu to učiniti i jednostavnije tako da preuzmu Razvrstaj MojZG aplikaciju s kojom se sve može napraviti puno jednostavnije”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, a prenosi Večernji list.

Vrećice u zamjenu za reciklažu

Dvorište je smješteno u Ulici Vučak, preko puta kućnog broja 22, a otvoreno je svakog dana. Radno vrijeme od ponedjeljka do subote je od 6.30 do 20 sati, dok je nedjeljom otvoreno od 8 do 14.

Ako posjetite reciklažno dvorište jednom mjesečno najmanje pet mjeseci u nizu za nagradu dobivate dva paketa ZG vrećica.

Tomašević je istaknuo kako se broj korisnika reciklažnih dvorišta u zadnjih godinu dana udvostručio.

Osvrnuo se i na problem ilegalnog odlaganja otpada.

“Prošloga tjedna potpisali smo novi pravilnik koji uređuje pitanje nadzora odlaganja otpada pomoću 550 gradskih kamera, u tijeku je analiza pa ćemo u rujnu imati još neke novosti o sustavu zbrinjavanja otpada u gradu”, najavio je Tomašević.

PHOTOS BY: Grad Zagreb / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.