velebit naslovna

Otvorena nova staza na Velebitu: Vodi do Velikog Bata, odakle se pruža pogled na Liku i Dalmaciju

GREEN_300_listici_sredina

Za one željne adrenalina

Otvorena je nova alpinističko-planinarska staza na masivu Crnopca, na Velebitu, a među prvima se popeo i župan Božidar Longin.

Ljubitelje planinarenja i alpinizma razveselit će vijest koja stiže iz Zadarske županije, točnije iz Parka prirode Velebit.

Za korištenje je, naime, otvorena alpinističko-planinarska staza ferrata na masivu Crnopca, a koja je izrađena u sklopu projekta „Centar izvrsnosti Cerovačke špilje“ kojom je ujedno i obogaćena sportsko-adrenalinska ponuda na području južnog Velebita i Zadarske županije.

Nova staza na Velebitu

Staza naziva Via Ferrata Bat nalazi se na zapadnom rebru Velikog Bata (1383 m) i s nje se pruža pogled na Liku i Dalmaciju, što samom penjanju daje dodatnu čar .

No penjanje ovom stazom moguće je isključivo uz upotrebu odgovarajuće opreme (Via Ferrata set) jer je riječ o planinskoj, avanturističkoj ruti opremljenoj kablovima, klinovima i metalnim nožištima.

nova staza na Velebitu

Novu stazu je otvorio župan Božidar Longin u pratnji suradnika i ravnatelja Parka prirode Velebit Marija Šabana tako što se među prvima popeo na Veliki Bat.

Župan je naglasio atraktivnost ove staze, a kako je dobro osigurana, preporučio je ovo iskustvo svima koji preferiraju ovakav način penjanja i boravka u prirodi.

“Masiv Crnopca karakteriziraju brojni površinski i podzemni krški fenomeni, a najpoznatije su Cerovačke špilje koje smo prošle godine otvorili nakon uređenja. Stoga, ukoliko još niste, uputite se prema ličkom dijelu naše županije i posjetite Cerovačke špilje te novouređenu Via ferratu Bat do koje treba nešto manje od sat vremena uspona”, izjavio je župan Božidar Longin.

PHOTOS BY: Facebook Zadarska županija / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.