IMP_1802

Otvoren je Floraart, donosimo vam cijeli program

GREEN_300_listici_sredina

Traje do nedjelje

Na sajmu će se moći kupiti brojne biljke, no i popratni program će biti bogat. Radnici Zrinjevca će učiti građane kako razmnožiti biljke iz reznica, održavat će se slikarske radionice, kao i predstave za djecu.

Otvoren je Floraart! Najveće cvjetno događanje u ovome dijelu Europe traje sve do nedjelje (21. svibnja).

Posjetitelji mogu kupiti brojne sadnice i cvijeće, no program nije samo prodajni. Bit će predstavljene brojne europske i svjetske vrtlarske tradicije pa će se tako na izložbi predstaviti najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirati nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i noviteti u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji.

No događanje ima i popratni program. Danas će, recimo, najsretiniji biti oni najmlađi, koji u 17 sati mogu pogledati predstavu “Ježeva kućica” kazališta Tvornica lutaka. Nakon toga, od 20 sati se održava proglašenje pobjednika Kupa florista.

Živ, živ, živ

Sutra (petak, 19. svibnja) već od devet ujutro Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja razgovara s građanima o pajasenu i njegovim negativnim posjedicama. U 11 se pak sati odvija predstava “Živ, živ, živ”, a nju ponavljaju i u 17 sati. Od podne do 13 sati se učenici srednjih škola natječu u aranžiranju. Od 17 do 18 sati odvija se radionica izrade kokedama.

Može biti slika sljedećeg: tekst

 

Vikend najbogatiji 

Posebno opsežan program sprema se za vikend. Subotu (20. svibnja) otvara program organizacije Forest Therapy Croatia, koji kreće od devet, a traje do 15 sati. To će biti početak dana i u nedjelju, no s trajanjem do 14 sati. U 11 sati u subotu ide predstava “Ježeva kućica”, od 11 do 12.30 se izrađuju biljni terariji, a od 16 do 18.30 traje slikarska radionica.

Možda je ilustracija koja prikazuje tekst "FLORA ART 2023 Slikarica JANICA ŠTERC na FLORA ART-u (Facebook: Art Janica) Glass & Brush Slikarica učiteljica poziva na slikarsku radionicu! Stručno vodstvo, uz besplatnu konzumaciju vina pribor na raspolaganju. Cijena: 25€ Termini: 20. svibnja slikarski 16h, 21. svibnja u 15h Prijave putem Facebook-a Instagram-a, osobno na FloraArt-u kod Janice FB: Glass & Brush.sk, Instagram: @glass_ @glass_and_brush) Lavanda (20.5., 16h) Paun (21.5., 15h) Veselim se Vašem dolasku!"

U 17 sati je predstava “Profesor Baltazar – put oko svijeta”, a u 17 sati je na rasporedu ponovno radionica izrade biljnih terarija.

U nedjelju – reznice

U 11 sati je početak predstave o Crvenkapici, kao i radionica ukrašavanja terakota tegli za djecu. U 15 sati je na rasporedu ponovno slikarska radionica, u 16 zaposlenici Zrinjevca uče građane kako razmnožavati biljke zelenim reznicama, dok je u 17 posljednja predstava, opet Crvenkapica.

Osim cvijeća i drugih biljaka na sajmu će, primjerice, biti moguće kupiti i knjige vezane za vrtlarstvo.

PHOTOS BY: Ivan Marinković / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.