Floraart 5

Gdje za vikend? Na 55. Floraart!

GREEN_300_listici_sredina

Ne propustite, biljkoljupci!

Bundek kao raskošna cvjetna pozornica, brojni izlagači, zanimljive izložbe i odličan glazbeni program.

Više od sto tisuća biljaka na 300 tisuća četvornih metara parka Bundek, stotinjak izlagača, izložbe, street art i glazba – do 6. lipnja ne propustite posjetiti 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji!

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program. Pogledajte zanimljiv street art mural nastao baš za Floaart kojeg potpisuje umjetnik Boris Bare i izložbu radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

”U sklopu ovogodišnjeg Floraarta zasadili smo u zatvorenim kupolama i neke neobične umjetničke biljke, koje su svojom imaginacijom  osmislili i postavili studenti ALU u Zagrebu. Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava ali ujedno i o kreativnim potencijalima umjetnosti ka otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života”, rekao je mentor projekta Danko Friščić, Prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, ALU.

Izložba je ove godine organizirana na oko 300.000 m2 parka Bundek te je pripremljeno 100.000 sadnica. Uz oko 200 domaćih, na Izložbi je i 10-tak inozemnih izlagača pa je 55. Floraart pravi vikend izlet za sve biljkoljupce.

Svi koji dođu na Floraart uživat će svakog dana u 19 sati u odličnom glazbenom programu na pontonskoj pozornici. Ricardo Luque, Saša Nestorović Jazz Quartet, Lela Kaplowitz Quartet, Soulbeat i Ivana Galić i ZP Quartet, imena su koja ne treba propustiti.

Sav program i sva događanja u sklopu Floraarta pronađite ovdje.

”Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma. Sigurnost i zdravlje su nam na prvom mjestu, pa podsjećamo na poštivanje svih epidemioloških mjera“, poručuju iz organizacije Floraarta.

PHOTOS BY: PRESS / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.