pexels-shiny-diamond-3762102

Otkrijte genijalne proizvode koji će koži pružiti dubinsku i intenzivnu hidrataciju

GREEN_300_listici_sredina

Proizvodi koji čine vidljivu razliku u njezi kože lica

Kada govorimo o njezi kože lica, ono što nam je zapravo fokus svake skincare rutine jest ujednačen i zdrav izgled. Tako se na našoj kozmetičkoj polici može pronaći pravo carstvo skincare proizvoda koji bi trebali transformirati kožu lica, no zapravo se rješenje za prekrasan izgled kože ne krije u dugotrajnim rutinama, već u proizvodima čiji je fokus - hidratacija!

Kako bi koža lica postigla onaj prekrasan glow, odnosno izgled kao da ‘pršti’ od zdravlja, potrebno ju je dubinski i hidratizirati. Iako to zvuči poprilično jednostavno, sigurni smo da iz vlastitog iskustva znate koliko je to izazovno postići u samoj rutini. Zapanjujući je podatak taj da koža svaki dan u normalnim uvjetima izgubi 500 ml vode, a kako je pred nama sezona putovanja, važno je napomenuti i podatak da je samo jedan sat u avionu dovoljan da koža bude dehidrirana. Također, dubinska hidratacija nije nešto što se tiče samo suhog tipa kože lica, već je ona važna u njezi baš svake kože, pa i one masne i kombinirane koje se nerijetko isušuju agresivnim proizvodima, a što samo stvara kontraefekt u vidu novih upala ili pak pojačanog lučenja sebuma.

Nadalje, česta zabluda kada je u pitanju dubinska hidratacija jest ta da kožu trebamo opteretiti raznim proizvodima kako bismo postigli optimalnu razinu vlage. To i nije u potpunosti točno jer uz svega nekoliko proizvoda skincare rutina itekako može biti funkcionalna te kreirati željeni efekt na samoj koži. Također, u slučaju dehidracije voda zapravo nije dovoljna jer su našem tijelu potrebni dodatni elementi poput minerala i vitamina kako bi se vratio balans. Kako je upravo koža prva na udaru svih negativnih vanjskih čimbenika, zaštitna barijera kože s vremenom slabi, a što povećava gubitak potrebnih elemenata.

Ključ u postizanju zdravog izgleda kože lica leži upravo u hidrataciji, stoga je pravo vrijeme da u svoju kolekciju uvrstite proizvode koji neće biti bazirani isključivo na vodi, već će licu pružiti i druge elemente ključne u održavanju hidratiziranog izgleda, kao što su vitamini, minerali, hijaluronska kiselina i skvalan.

Kada govorimo o dubinskoj hidrataciji onda ne možemo, a da ne spomenemo pravog malog čarobnjaka u svijetu kozmetike – Vichy Minéral 89 booster. Sigurni smo da ste do sada čuli za ovaj hvaljeni proizvod koji ima sposobnost transformirati izgled baš svake kože lica, a poseban je po tome što sadrži 89% vulkanske vode Vichy obogaćene s čak 15 minerala i neizostavnu hijaluronsku kiselinu. Prednost ovog boostera je ta što pored hidratacije, kožu čini punijom i snažnijom, a obožavat će ga koristiti baš svaki tip kože, pa i ona najosjetljivija!

Kako oduševljenje ovim boosterom ne jenjava, sjajna vijest je ta da ga možete pronaći i u obliku kreme. Riječ je o Vichy Minéral 89 kremi za intenzivnu hidrataciju tijekom 72 sata koja se sjajno slaže s kultnim boosterom te se u rutini koristi kao drugi korak njege. Tako će Vichy Minéral 89 booster pružiti trenutnu hidrataciju i osnažiti kožnu barijeru, dok će Vichy Minéral 89 krema zadržati postignutu razinu hidratacije, bez obzira na to koliko vaš tempo bio užurban!

Vichy Minéral 89 krema posebna je po tome što sadrži čistu hijaluronsku kiselinu i minerale, kao i vitamine B3 i E te Skvalan. Krema je kao i booster prikladna za baš svaki tip kože, a sadrži sve ključne elemente koji su potrebni kako bi ona bila zdrava, nahranjena i podatna. S obzirom na to da se brzo upija u lice te prekrasno sjeda na samu teksturu boostera, ovu kombinaciju možete koristiti i kao pripremu kože za make up. Tako će šminka biti postojana na licu, bez osjećaja isušivanja ili zatezanja.

Definitivno je riječ o savršenoj kombinaciji koju se isplati imati nadohvat ruke!

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Vichy, preuzet je s portala Fashion.hr, a potpisuje ga Doris Ostreš.

PHOTOS BY: Vichy, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.