hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash

Osam održivih poklon ideja za nadolazeći Dan žena: Darivajte ih jedinstvenošću i kreativnošću

GREEN_300_listici_sredina

Promišljeni znak pažnje

Za dva dana u zemlji i svijetu obilježava se Međunarodni dan žena. Na taj dan razveselite svoje omiljene žene u svojim životima malim znakom pažnje. Mi vam donosimo ideje kako u isto vrijeme ostati i ekološki odgovoran.

Osmi dan ožujka rezerviran je za sve žene svijeta. Obilježava se Međunarodni dan žena. Dan u kojem se slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a nastao je kao inicijativa socijalističkih organizacija u razdoblju prije Prvog svjetskog rata u borbi za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciji žena. Od onda se mnogo toga promijenilo, a jedna je navika ostala ista – darivanje nama dragih žena u životu. Mali znak pažnje uvijek je nešto što može obradovati svakoga. Nekad su to najčešće bili karanfili, odlazak na zabavu ili večeru, a danas se asortiman poklona itekako proširio. Mi vam donosimo ideje kako i za ovaj značajan dan ostati održiv i ekološki odgovoran.

Biljke

S njima rijetko da ćete pogriješiti. No, umjesto buketa i reznog cvijeća odaberite neku biljku s kojom ćete supruzi, majci, baki, kćeri, djevojci ili prijateljici čestitati njihov dan. Od sukulenata pa sve do orhideja i drugih biljaka sve opcije su poželjne, efektne i uistinu dar od srca koji će uz pravilnu brigu trajati još godinama. Izbor je uistinu velik, a tim više što dolazi proljeće pa je asortiman još i veći.

Knjiga

Ako je osoba koju ćete darivati 8.ožujka ljubitelj knjiga, onda nema dileme. Na popisu se može naći literatura o održivom načinu života, o njezi biljaka ili da simbolično zaokružite taj dan, odaberite knjigu u čijem su fokusu snažne i hrabre žene.

Ručni rad

Kojim ujedno podržavate i domaće obrtnike, ali i darujete jedinstveni poklon koji nećete naći u šoping lancima i svakoj trgovini. Od suvenira do praktičnih predmeta u obliku šalice, tanjura, zdjelice ili pak rokovnika.

Organska kozmetika

Ako su žene u vašem društvu ljubiteljice kozmetike, a nisu imale priliku isprobati neke prirodne proizvode, poklonite im upravo takvu vrstu kozmetike. Već smo ranije na portalu pisali o raznim domaćim proizvođačima prirodne kozmetike i njihovim OPG-ovima, a već na sam pogled njihovih web stranica i društvenih mreža dobiti ćete najbolju ideju, bilo da se radi o hranjivim kremama, balzamima, tinkturama, itd.

Slatkiši iz rinfuze

Od kojih i sami možete napraviti pravi mali preslatki dar. Umjesto gotovih bombonjera potražite više različitih u rinfuzi bez ambalaže i umotajte ih u tkaninu koju imate kod kuće, sašijte ukrasnu vrećicu za njih ili ih pak jednostavno stavite u metalnu kutijicu koja se i kasnije može iskoristiti.

Staklena višekratna boca

Hidracija je važna, a još kad ju ispijate iz višekratne boce koja može biti personalizirana, užitak je još veći.

Karta za kino ili kazalište

Još ako je kupljena online, a na mjesto održavanja dolazite javnim prijevozom, pješice ili biciklom i još se kulturno uzdižete, ugljični otisak učinit ćete minimalnim. Istražite što se u srijedu nudi od filmova i predstava pa i koncerata i napravite malo druženje uz kokice ili otmjeno druženje u kazalištu.

Izlet

Koji može sačekati i do vikenda ako na 8.ožujak ne stignete zbog poslova i obaveza. Pritom ne mislimo na izlet izvan granica, jer i Hrvatska nudi uistinu mnogo svojih ljepota. Istražite prirodu Lijepe naše i zaputite se u neka još uvijek turistima nedovoljno istražena područja. Uz povoljnu prognozu napravite i piknik.

 

PHOTOS BY: Unsplash, Pinterest, Pexeles, Equa, skolskaknjiga.hr, Stephany Stefan, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.