Zdrava prehrana, OPG
Zdrava prehrana, OPG

Webshopovi sa svježim namirnicama uz par klikova

GREEN_300_listici_sredina

Svježe, ukusne i uvijek hranjive namirnice više nego ikad su se popularizirale među stanovnicima.

Jesti organsku hranu koja ne sadrži pesticide te usput poticati rad malih obrtnika je od vitalne važnosti za razvoj zemlje, pa nije neobično da su to i oni prepoznali i poprilično se digitalizirali.

Svježe namirnice, prije svega povrće i voća stiže na vaš kućni prag, a dovoljno je nekoliko klikova i dostava stiže najčešće u roku maksimalno tjedan dana. Donosimo vam popis 4 velika webshopa koji svježe povrće i voće dostavljaju diljem Hrvatske i Grada Zagreba!

Farmeraj

Posrednici koji otkupljuju od poljoprivrednika na terenu, zelenim tržnicama ili im se donosi kod njihova skladišta. Specijalizirani su za sektor svježeg sezonskog voća i povrća iz raznih dijelova Hrvatske. Od Baranje, preko Slavonije, Podravine, Posavine, Međimurja, Zagrebačke županije, Korduna, Istre, Like, Zadarskog zaleđa, Dalmacije, Doline Neretve… Uz domaće proizvode ekipa Farmeraj uvozi i egzotično voće i povrće koje se potražuje na europskim veletržnicama. Svi suradnici Farmeraja garantiraju prepoznatljivu kvalitetu, selekciju sorti te se odlikuje širinom ponude. Košarica za dostavu iznosi minimalno 200 kuna s 40 kuna poštarine, koje je izuzeta od narudžbi većih od 200 kn, a već sljedeći dan Farmeraj košarica koja je za sad dostupna samo u Zagrebu stiže na vaš kućni prag.

variety-of-vegetables

Fino.hr

U ponudi webshopa Fino.hr naći će se i mliječnih proizvoda, mesa, ribe, pa i prirodne kozmetike, no posebno nam se svidio segment svježeg povrća i voća. Fino.hr je internetska trgovina koja je započela s radom 2010. godine kada je bila prva online trgovina tog tipa u Hrvatskoj. Uz webshop, otvorena je na zagrebačkom Vrbiku i prva trgovina. Fino.hr je mjesto na kojem možete pronaći namirnice s oznakom EKO, a ona obilježava da su proizvodi nastali na tlu koje nije tretirano kemikalijama niti bili kakvim lijekovima za održavanje rasta sadnica. Osim što se diče eko proizvodima, ističu kako u velikoj mjeri poštuju prirodni proces dozrijevanja kultura.

Okusi Hrvatske

Na vaše stolove direktno s naših polja, misao je vodilja webshopa Okusi Hrvatske. Surađujući s nekoliko OPG-ova, poput OPG Grossi, Novak, Hundrić, Antolković, Jambrešić i Odak, webshop Okusi Hrvatske spaja tradiciju, kvalitetu i modernost u jedno. Cilj projekta „Okusi Hrvatske“ je udruživanje poljoprivrednih gospodarstava koji će na vaše stolove donijete čiste, etički uzgojene proizvode. OPG Grossi, s kojim Okusi Hrvatske posebnu surađuju, nastavak je duge obiteljske tradicije bavljenja poljoprivredom. Specijalizirali su uzgoj mandarina, čiji nasadi datiraju još iz 1974. godine, a danas imaju preko 2000  stabala mandarina. Ovaj OPG pravi je primjer koliko malo obiteljsko imanje može prerasti u pravi biznis ukoliko dođe u prave ruke.

Voćarna.hr

Nastala 2012. godine, ova web trgovina ima jasan cilj – opskrbiti zagrebačke domove, ali i barove, restorane i slastičarnice nakvalitetnijim voćem i povrćem iz Hrvatske i šire. Ističu kako sva roba stiže u dogovorenom terminu, a od nedavno su u web ponudu uveli i košare koji mogu biti i zanimljivi poklon paketi B2B, a mogu isto tako razveseliti svaku obitelj koja uživa u finim domaćim delicijama. Gurmanska košara sadrži mesne proizvode, Košara pašta i svašta je za sve ljubitelje tjestenina, Košara slatki znak pažnje sadrži kombinaciju svježeg voća, džemova i slatkih namaza, dok Košara domaćih delicija sadrži sve idealne dodatke kuhinji – od ajvara do meda cikle ili domaće šalše. Savršeno!

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.