107540879_179167636904673_3688443297635554904_n

Odlična drvena igraonica domaćeg dizajna stvorena za zabavu i aktivnost beba

GREEN_300_listici_sredina

Dizajn za najmlađe koji očarava

Predstavljamo vam "Pikulicu", domaći brend iz Zagreba koji u svojoj ponudi nudi prekrasne personalizirane sprave za bebu uz koje će se vaša beba učiti motorici već od trenutka kad ugleda svijet.

Da je fizička aktivnost djeteta važna još u samim počecima kada naši mališani tek ugledaju svijet zna i domaći brend “Pikulica” koji u svom asortimanu nudi drvene baby gym-ove. “Jednostavni sistem koji objedinjuje lakše fizičko vježbanje i okupiranje pozornosti djeteta dojenačke dobi, a može se koristiti od rođenja pa sve do perioda puzanja”, rekla nam je Matea Boranić koja je uz supruga Ivana još prije tri godina osnovala ovaj kreativan brend za najmlađe, a ideja je, kako kaže, došla potpuno spontano iako su oduvijek imali želju i potrebu za kreativnim stvaranjem. “Prvi baby gym nastao je želji da svojim nećacima poklonimo što korisniji, a istovremeno što unikatniji i orginalniji proizvod. Prava ironija je ta što na kraju baš oni, koji su pokrenuli cijelu ovu priču, nisu uspjeli uživati i koristiti svoje baby gym-ove, s obzirom da nam je za realizaciju kvalitetnog proizvoda trebalo neko izvjesno vrijeme, dovoljno da ih oni prerastu”, otkrila nam je Matea.

U ponudi “Pikulica” trenutno ima više od 40 različitih motiva i boja, a prilikom kupovine svatko može složiti svoju savršenu kombinaciju, svoj personalizirani baby gym. “Trenutno se u našoj ponudi mogu pronaći isključivo drveni baby gym-ovi oni klasičnih dimenzija, ali i produžene varijante idealne za blizance. Već neko vrijeme imamo nekoliko ideja s kojima bismo voljeli proširiti asortiman, tako da se nadamo da uskoro izlazimo s novostima”, kaže nam Matea, inače po struci magistra ranog i predškolskog odgoja koja je magistrirala ni manje ni više nego na temu “Stavovi roditelja o utjecaju baby gym-a na razvoj bazične motorike”.

Prilikom osnivanja “Pikulice” ovaj bračni par brinuo je i o materijalima koje će koristiti. “Prilikom izrade baby gym-a vodili smo se idejom da koristimo isključivo eco friendly, prirodne materijale. Pa je tako primjerice konstrukcija u potpunosti izrađena od ručno obrađenog drveta, a cjelokupnu priču zaokružuje pamučni konop domaće proizvodnje. Visilice izrađujemo od drvenih motiva i perli koje bojamo provjerenim, certificiranim bojama na bazi vode, tako da su sigurne za korištenje”, opisuje Matea koja sa suprugom i privatno brine o okolišu i ima održive navike. “S obzirom na to da se bavimo proizvodnjom sprave koja je namijenjena onim najmanjima, veliku pozornost posvećujemo provjeri ispravnosti i kvalitete materijala. Rad s prirodnim materijalom kao što je drvo, često puta zna biti dosta izazovno i nepredvidivo, a produkt toga je značajna količina “otpadnog“ materijala. Neispravne drvene letve u tom slučaju koristimo u privatne svrhe; za roštilj, ukrase, namještaj, a ove su zime poslužile i baki za ogrjev”, ispričala je Matea koja u kreativnoj radionici Pikulice već priprema nove modele “dječje teretane”, a ponudu možete provjeriti na službenim stranicama brenda.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.