Autobus u Beču

Nova era ekološki osviještenog javnog transporta: “Prevoze putnike bez buke i emisija”

GREEN_300_listici_sredina

Zeleni autobusi u Beču

Wiener Linien planira uvesti deset novih autobusa na vodik, dodatno unapređujući ekološki aspekt svoje autobusne flote u Beču, a glavni cilj je postići dodatnu održivost.

Wiener Linien, vodeće bečko prijevozno poduzeće, neprestano unapređuje ekološki aspekt svoje autobusne flote kako bi javni prijevoz u Beču postao još održiviji. U tu svrhu, najavili su uvođenje deset novih autobusa na vodik na liniji 39A, povezujući Heiligenstadt i Sievering, s početkom prometovanja do kraja 2025. godine. Ova inicijativa dolazi nakon što su u prosincu 2023. godine puštena u promet četiri električna autobusa na dvije redovite linije, a nedavno je otvoren i centar za električnu mobilnost.

Tijekom 2025. godine, bečki autobusni sustav Wiener Linien obogatit će se s deset autobusa H2.City Gold, pokretanih Toyotinom tehnologijom gorivnih ćelija. Autobusi, dugi dvanaest metara, bit će punjeni u garaži Leopoldau, koju dijele bečke tvrtke Wien Energie i Wiener Netze, otvorenoj u prosincu 2021. godine u 21. bečkom okrugu Floridsdorf.

„Posljednjih godina testirali smo razne autobuse na vodik, i to u uvjetima ljetnih vrućina. Za razliku od električnih autobusa, koji ljeti imaju veći domet nego zimi, vrućine predstavljaju veći izazov za autobuse na vodik. Naši standardi su visoki: želimo smanjiti emisije uz zadržavanje visoke kvalitete naših usluga. Gradski autobus tvrtke CaetanoBus tijekom testiranja pokazao se vrlo dobrim izborom i u budućnosti će naše putnike prevoziti bez stvaranja buke i emisija.“ – kazala je Gudrun Senk, tehnička direktorica tvrtke Wiener Linien, prenosi Wiener Linien.

Ova nova flota autobusa bit će ključna za održavanje autobusne linije 39A, koja je jedna od najzahtjevnijih u Beču zbog brojnih uspona, kratkih udaljenosti između stajališta i velikog broja putnika. Osim nabave novih autobusa, Wiener Linien provodi i istraživački projekt pod nazivom „HyBus“, koji testira vodikove tehnologije

PHOTOS BY: Wiener Linien / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.