Old drinking water tap in the old town of Kotor,  Montenegro,Image: 409678662, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

‘Kao Pariz ili Beč’: Ovaj hrvatski grad ima interaktivnu kartu koja pokazuje slavine s besplatnom pitkom vodom

GREEN_300_listici_sredina

Postavljene po cijelom gradu

Sve slavine postavljene su na lokacijama visoke protočnosti: u centru grada, dječjim igralištima i parkovima.

Poput Pariza, Berlina ili Beča, Rijeka ima interaktivnu kartu koja prikazuje lokacije slavina s pitkom vodom.

Na ovaj način olakšan je pristup besplatnoj pitkoj vodi za sve lokalce, ali i brojne posjetitelje koji se nađu u Gradu koji teče.

Rijeka ima interaktivnu kartu s besplatnom pitkom vodom

Riječ je o karti koja na jednom mjestu objedinjuje detaljnije informacije o lokacijama riječkih slavina, njih ukupno 46! Osim toga, karta daje i mogućnost navigacije do željene lokacije.

Sve slavine postavljene su na lokacijama visoke protočnosti u centru grada, dječjim igralištima i parkovima.

‘Tko se jednom napije vode u Rijeci, više ne ode’ 

Kako su poručili iz riječkog KD Vodovoda i kanalizacije (ViK), na ovaj način pokušava se istaknuti i važnost smanjenja plastičnog otpada, posebice onog jednokratnog. Potiču tako građane i turiste da svoje boce pune svježom riječkom vodom iz najbliže slavine, a ne da kupuju vodu u plastičnim bocama.

Krški reljef vapnenačkog sastava omogućuje poniranje najvećeg dijela oborinskih voda u podzemlje gdje se nakupljaju i zadržavaju velike količine vode, koje kompleksnim sustavom podzemnih tokova otječu prema moru. Legenda kaže, tko se jednom napije vode u Rijeci, više ne ode.

 

PHOTOS BY: Screenshot, Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.