azzedine-rouichi-MWH7mk_78Yc-unsplash

Njemačka naručila 44 nova vlaka koje će pokretati baterija

GREEN_300_listici_sredina

Korak naprijed prema klimatskoj neutralnosti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Njemačka regija bi uskoro trebala biti bogatija za više od 40 vlakova koje pokreće baterija, a cilj je da do 2040. zemlja postigne klimatsku neutralnost.

Njemačka bi uskoro trebala biti bogatija za čak 44 vlaka marke Stadler koje će pogoniti baterija. Osim što će ovi električni vlakovi crpit struju iz svojih baterija, crpit će je i iz nadzemnih vodova i biti će dugi 55 metara, što je dodatna duljina kako bi se omogućio najveći mogući putnički kapacitet za jako posjećene rute. Iz Stadlera kažu da će dvodijelna vozila krenuti u promet na 8 željezničkih pruga Južnog i Zapadnog Palatinata počevši od prosinca 2025. godine te će oni će zauzeti mjesto trenutnih dizelskih motora na tim prugama.

Maksimalni domet za baterije novih električnih vlakova je od 80 km do mogućih 180 km trenutno prikazanih u testiranju. Tračnice na ovim rutama imaju nadzemne žice za punjenje najmanje svakih 48 km ili manje, a nadzemni vodovi imaju dovoljno snage za napajanje vlaka i punjenje baterija u isto vrijeme. To vlakovima daje dovoljno snage da naprave svoje rute. “Mi smo već sada tvrtka za mobilnost koja najviše odgovara pogoduje odgovornosti prema klimi u Njemačkoj, a do 2040. godine mi u Deutsche Bahnu želimo biti klimatski neutralni. Alternativni pogoni i goriva bitan su dio postizanja ovog cilja. Stoga smo apsolutno oduševljeni što su se tijela zadužena za puštanje u pogon odgovorna za mrežu Pfalza odlučila za ekološki prihvatljivu tehnologiju i što ćemo tu tehnologiju moći staviti u pogon u novom transportnom ugovoru” izjavio je za strane medije Maik Dreser, voditelj regionalnog menadžmenta za DB Regio.

Ovo je druga velika narudžba Stadlera za električne vlakove u Njemačkoj. Ostale lokacije koje koriste sličnu tehnologiju uključuju područje Berlina, a osim električnih Stadler nudi i modele dizelskih hibridnih vlakova.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.