Screenshot 2021-03-18 142812

Na tržištu predstavljen prvi zero-waste dezinficijens za ruke

GREEN_300_listici_sredina

Sastav gela u potpunosti je ekološki prihvatljiv

Kao inovativni pionir u kategoriji održivog čišćenja kuće, bilo je samo pitanje vremena kada će ovaj eco-friendly brend razviti sredstvo za dezinfekciju ruku.

Nikada prije kao u ovih posljednjih godinu dana dezinficijensi za ruke nisu imali takav značaj. Zbog pandemije, ovaj artikl postao je nezamjenjiv u svakoj torbi, kućanstvu, ali i u javnom prostoru. I dok vas je nekada u restoranu dočekalo piće dobrodošlice, a u crkvi sveta voda, danas je bočica ovog prozirnog gela jakog mirisa postala nezaobilazni ritual prije ulaska u bilo koji javni ili privatni prostor. Tijekom ovih godinu dana mogli smo se nagledati raznih ambalaža, praktičnih rješenja za skladištenje ove tekućine koja navodno ubija viruse i bakterije, no sve do sada nismo imali prilike pronaći zero-waste dezinficijens za ruke. Tome je doskočila američka tvrtka Cleancult koja je osnovana 2019. godine i koja je osim ovog novog ekološki prihvatljivog proizvoda ima misiju proizvoditi netoksične proizvode za čišćenje s nula posto plastičnog otpada.

Ovaj novi na tržištu dezinficijens odobrila je Američka agencija za hranu i lijekove i dokazano ubija 99,9 % klica. Zasad jedini zero-waste dezinficijens u sebi sadrži sastojke biljnog porijekla i dezinficirajuću snagu na bazi benzalkonijevog klorida. Također, vrlo je blag prema rukama i za razliku od prijašnjih gelova, ne bi trebao oštetiti kožu, ali i sve one popratne boljke na koje se mnogi žale prilikom korištenja gelova, a to su: rane, posjekotine i suha, ispucala koža koja dodatno može dovesti do povećane izloženosti klicama. Ono što ga svakako čini posebnim je upravo njegova zero-waste ambalaža.

Riječ je o inovativnom sustavu punjenja što znači da svaki proizvod dolazi u refill tetra paku koje ova tvrtka preferira za skladištenje i svojih drugih proizvoda i koji se nakon toga vrlo lako mogu reciklirati. Uz kartonsku ambalažu u kojoj se nalazi dezinficijens dolazi i staklena bočica otporna na razbijanje u koju se nalije proizvod, a upotrebljiva je i za daljnje punjenje. Ovakav način ambalaže svakako može poslužiti za primjer mnogim tvrtkama s obzirom na činjenicu da se sve više plastičnog otpada gomila u svim kućanstvima diljem svijeta.
– Ovu smo tvrtku pokrenuli prije sada već tri godine predano prema stvaranju boljeg sutra nudeći potrošačima bolji, sigurniji način čišćenja domova koji je ujedno i dobar za okoliš. Danas smo ponosni što nastavljamo da bismo postigli taj cilj: prelaskom na naše proizvode, obitelji mogu uštedjeti i do 20 kilograma plastike godišnje. S rastućom potrebom za sredstvom za dezinfekciju ruku, osjećali smo se primoranima razviti održivo rješenje – rekao je za strane medije suosnivač i izvršni direktor tvrtke Ryan Lupberger.

https://www.instagram.com/p/CMck5g7B_5s/

Dodatni proizvodi ove tvrtke koja ima svoju internet trgovinu uključuju i tekući sapun za ruke, deterdžent za pranje rublja, višenamjensko sredstvo za čišćenje, sapune i još mnogo toga, svi oni sadrže netoksične formule na biljnoj bazi koje iskorištavaju snagu prirodnih, biorazgradivih elemenata.
Sve i ako niste u mogućnosti kupiti ovaj novi dezinficijens, možda njihov način proizvodnje i skladištenja potakne mnogo dostupnije proizvođače na našem tržištu da se okrenu zero-waste ambalažama, a do tada bočicu dezinficijensa koju upravo vadite iz torbe iskoristite za još nekoliko punjenja.

 

https://www.instagram.com/p/CMZv4YqBtqf/

PHOTOS BY: Cleancult.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.