Kralj kasnog ljeta i ranih jesenskih dana. Patlidžan!
Ovog puta glumi tijesto i s bogatim slojem sira i rajčice postaje hrskava mini pizza – idealan izbor za tople dane. Brze pripreme i savršenog okusa, ovaj finger food bit će i sjajna večera, i odlično jelo za veća društva, a i zanimljiv način da djeci “upakirate” povrće.
Patlidžan je vrlo hranjivo, mesnato povrće s niskim udjelom ugljikohidrata, idealno za ovakav tip jela. Ako pazite na prehranu, ovo je prava namirnica za vas, jer patlidžan ne sadrži masti i ima svega 20 kalorija po šalici. Bogat je vlaknima, zbog čega pridonosi osjećaju sitosti, a prema nekim istraživanjima, klorogenična kiselina prisutna u plodu učinkovito doprinosi smanjenju masnih naslaga. Ovo niskokalorično povrće bogat je izvor proteina i vlakana, ali i vitamina B1, K, C, A te folne kiseline, a između ostalog – dokazat će vam da se mnoga mesna jela mogu preskočiti baš zahvaljujući njemu.