Milanović obišao popularni ZeGeVege: ‘Sviđa mi se što nema agresije’

GREEN_300_listici_sredina

Promocija veganstva i održivog življenja

Dan ranije, popularni festival održivog življenja posjetio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica Vlade.

Posljednji je dan 15. po redu ZeGeVege festivala koji je ove godine okupio brojne posjetitelje na Europskom trgu u Zagrebu.

Više od 70 izlagača na ovogodišnjem je sajmu uspješno promoviralo vegansku prehranu i održivi način života uopće. Bilo je tu štandova proizvođača zdrave hrane, sredstava za čišćenje i kozmetike koji nisu testirani na životinjama, ali i brojni drugi ekološki proizvodi.

Sajam, koji organizira udruga Prijatelji životinja, podsjetio je i predsjednik Republike Zoran Milanović. Tom je prilikom istaknuo kako mu se festival sviđa prije svega zbog svoje miroljubivosti.

‘Popijte si rakiju’

Kako pišu 24sata, Milanović je na jednom od štandova dobio i poklon. Vlasnica jednog OPG-a poklonila mu je rakiju i ulje od konoplje, a pripremila je poklone i za njegovu suprugu.

“Jednu rakiju si popijte ujutro, dobra je za zdravlje i protiv stresa‘, poručila mu je gospođa, a Milanović se našalio kako još nije probao piti alkohol ujutro. Obišao je i štand s veganskim ćevapima i burgerima.

Dan ranije, popularni festival održivog življenja posjetio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica Vlade.

“U ležernoj atmosferi, obišli su s Lukom Omanom, predsjednikom udruge Prijatelji životinja, više od 70 štandova proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, ekoloških poljoprivrednika te udruga za zaštitu životinja i okoliša. Ujedno su se počastili ukusnom ponudom iz šest restorana, koji su nudili delicije domaće i inozemnih kuhinja“, istaknuli su organizatori.

‘Veganstvo je za sve’

Predsjednik udruge, Luka Oman, istaknuo je kako ga raduje što je ZeGeVege prepoznat kao mjesto susreta svih onih kojima je stalo do životinja, ekologije, zdravlja i održivog življenja.

“Velika posjećenost i zanimanje građana i za izložene proizvode i za edukativne razgovore na pozornici pokazuju da je veganstvo za sve, a ne samo za vegane! Kao što su istaknuli uzvanici, svatko od nas može već smanjenjem konzumacije proizvoda životinjskog podrijetla učiniti mnogo za životinje i planet, a prelaskom na vegansku prehranu još i više”, istaknuo je Oman.

Inače, ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

 

PHOTOS BY: Facebook/ZeGeVege, Ured predsjednika RH / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.