z

Ovaj vikend sve je u znaku ZeGeVeGe festivala!

Svi na Trg!

Obavezno dođite i pozovite sve da se pridruže ovoj veseloj proslavi zdravlja, očuvanja planeta i poštovanja života svih bića!

Nakon dvije godine pauze, 13. ZeGeVege festival stiže na Trg bana Jelačića! Najpoznatiji i najzeleniji festival održat će se u petak 3. rujna 2021. od 8 do 21 sat te u subotu 4. rujna 2021. od 8 do 20 sati. Poštujući sve propisane protuepidemijske mjere, ZeGeVeGe će puna dva dana zašareniti glavni zagrebački trg i zamirisati bogatom i raznovrsnom ponudom izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama.

Svatko od nas svojim svakodnevnim izborima, primjerom, aktivnostima i stavom mijenja svijet i odlučuje o sudbinama drugih bića. Održivi način življenja, koji slavimo na ZeGeVege festivalu, temelji se na skladnom životu s prirodom, odnosno suosjećanju i brizi za druge i za planet. Veganskom prehranom možemo spasiti svijet od globalnog zatopljenja, poboljšati naše zdravlje, poštedjeti šume, uštedjeti vodu i spriječiti glad u svijetu, kao i spasiti brojne živote”, ističu iz udruge Prijatelji životinja koja je neprofitni organizator ZeGeVege festivala.

Dodaju da se iz navedenog razloga već godinama na ZeGeVegeu ne koristi jednokratna plastična ambalaža, kao ni plastične vrećice. Stoga će u ponudi ZeGeVegea, osim ukusne veganske hrane, posjetitelji moći izabrati i mnoge zanimljive ekološke i održive artikle poput višestrukih platnenih uložaka i pelena, jestivih slamki i žlica te kozmetike bez ambalaže kao što su npr. kruti šamponi i sapuni. Najavljuju da će se na štandu Prijatelja životinja moći saznati sve o tome kako lako napraviti korak prema održivu življenju i učiniti najbolje moguće za prirodu i održivost – prijeći na vegansku prehranu, koja je uistinu i prehrana budućnosti.

Jako nas raduju ovakve pozitivne inicijative među izlagačima ZeGeVege festivala održivog življenja, koje ukazuju na snagu edukativnih sadržaja i dobrih primjera. Na prvom ZeGeVegeu 2008. godine pokrenuli smo potpisivanje peticije za zabranu plastičnih vrećica, a ove godine obilježit će ga zakonska zabrana laganih plastičnih vrećica za nošenje i mnogih plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu”, zadovoljni su Prijatelji životinja i najavljuju inicijativu i za zabranu ili barem naplatu najtanjih plastičnih vrećica.

ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti. Vrijeme održavanja Festivala poklapa se ove godine i s 20. rođendanom organizatora, udruge Prijatelji životinja.

Program predavanja i raznih radionica možete pronaći na službenom Facebook page-u festivala.

PHOTOS BY: Press, Facebook page ZegeVege / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.