1c

Ljetovanje iz snova donosi dizajnerica Nataša Mihaljčišin u vidu neobičnih kupaćih kostima

GREEN_300_listici_sredina

Sunce žuto, nebo plavo

Neka ovo ljeto bude posebnije od drugih i to zahvaljujući kolekciji kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin.

Mala kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima zagrebačke dizajnerice Nataše Mihaljčišin koja priziva arhetipske osjećaje i slike što su, u našim snovima i čežnji, pridružene ljetovanju. Ljetovanje iz snova je utopijska vizija sretnog vremena omeđenog privremenim trajanjem, a koje se zbog toga pomno planira, locira, njeguje i štuje. Metaforički gledano ljetovanje predstavlja duboki unutarnji poriv za radošću i bezbrižnošću najbliži romantiziranim uspomenama i vizijama sretnog djetinjstva. Svaki povratak u ljetnu oazu radosti i čulne zanesenosti omekšava tvrdoću praktične realnosti.

Kolekcija je snimljena proteklog mjeseca u studiju Flomaster, a riječ je o intimnoj nadgradnji naših snoviđenja te joj oduzima eksluzivnu prisutnost vidljivu u kolopletu društveno političkih pravila, granica i konvencija. U snovima ostvarujemo prostor slobode sličan procesu kreacije nadrealnog kojeg smo, ovom prilikom, podcrtali i oblikovali intervencijama u nerealnoj realnosti modne fotografije. Riječ je o jednom radosnom i stiliziranom stripu u kojem naša mlada junakinja sanja o najljepšem i najuzbudljivijem ljetovanju: Ljetovanju iz snova. “Jedne godine sam ljetovala u dnevnom boravku. Ručnik za plažu s izblijedjelom slikom švedske nogometne reprezentacije iz 2004. (čini mi se kako je u pitanju bilo Europsko prvenstvo), sam prostrla po parketu blizu raskriljenih balkonskih vrata. Bilo je jako vruće. I danju, i noću. Balkon je bio riva, a preko ograde more. Kad bih otvorila ulazna vrata, puhao bi maestral od propuha. Noge bih, katkad, digla na sofu, malo čitala, malo buljila u strop, najdulje poluzatvorenih očiju plivala kroz svjetlost koja se ljeskala po kristalima morskog znoja. Blistale su lagune na mom tijelu. Po njihovim su obalama ležale terase na kojima se slušala muzika s radija iznad moje glave. Muziku su, u pravilnom ritmu, prekidale vijesti i reklame. Navečer su sletali komarci, pa bi se sve promijenilo i poprimilo drugačije zvukove, a terase bi se ispraznile. Usprkos svemu, ubodi su se množili, koža svrbila, iscrpljujuće se ratovalo po cijelu noć. Ujutro bih poravnala ručnik: sunce žuto. Nebo plavo. slika reprezentacije izblijedjela. Lagune mirne”, poetično izjavljuje dizajnerica čiju kolekciju donosimo u fotografijama.

PHOTOS BY: Sara B. Moritz / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.