Snapinsta.app_340797355_117335137993020_8317358079279075696_n_1080

Konstrakta: ‘U ormaru još uvijek imam odjeću s početka faksa. Čuvam je za kćer’

GREEN_300_listici_sredina

Podijelila je s nama sve detalje

Konstrakta kaže kako se ne smatra aktivisticom, no priznaje kako joj je drago što je njezina pjesma pokrenula diskusiju o zdravstvenom osiguranja umjetnika. A kada je u pitanju održivost, vodi se geslom - "manje je više".

Na ovogodišnjem Greencajtu je uz Gibonnija posjetiteljima zapjevala i srpska umjetnica i kantautorica Ana Đurić Konstrakta. Ova osebujna glazbenica, mnogima poznata po upečatljivom scenskom nastupu na Eurosongu i pjesmi ‘In corpore sano’, također je sudjelovala i na panelu “Aktivizam u umjetnosti: zašto je jedini ‘propjevao’ Vojko V?”. Iako kaže kako se ne smatra aktivisticom, Konstrakta priznaje kako joj je drago što je njezina pjesma pokrenula diskusiju o zdravstvenom osiguranja umjetnika. A kada je u pitanju održivost, vodi se geslom – “manje je više”.

“Iskreno, to nije nešto za čime ludujem, ne vodim takav način života da pazim je li mali čep na mojoj boci plastičan ili ne. Ne volim taj pristup gdje se raspad civilizacije svaljuje na narod, da mi trebamo biti maksimalno održivi, a riješenje je negdje na puno višim upravljačkim nivoima. Iako nije nešto za što sam ‘zagrizla’, naravno da podržavam održive opcije i da uvijek biram nešto što mi ima više smisla”, ispričala nam je nakon panela, dodavši kako ovo načelo primjenjuje kada je u pitanju shopping.

“Smatram se osobom koja ne troši prekomjereno, malo sam svjesnija toga koliko mi dovoljno. Nisam neumjerena, to je jedna od mojih održivijih karakteristika”, kaže glazbenica. A koji je najstariji odjevni predmet u njezinom ormaru?

“Imam stvari s početka faksa, što je bilo 1997. godine. I dalje tu ima odjeće koja je u dobrom stanju, nema potrebe da je bacim, radije je čuvam za kćerku”, zaključuje.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.