feey-jy-RWjGL_XE-unsplash

Kažu da donosi sreću i novac: Ova će biljka sigurno uljepšati vaš prostor i oduševiti vas svojom ljepotom

GREEN_300_listici_sredina

S njima je život ljepši

Kako biste uljepšali i kisikom obogatili svoj životni prostor te lakše izašli na kraj s kraćim i tmurnijim zimskim danima, 'udomite' biljku koja ne zahtijeva veliku brigu, a razveselit će vas svojom ljepotom.

Kako dolazi hladnije doba godine, više ćemo vremena boraviti u zatvorenim prostorima, možda ćemo ih i manje zračiti, pa je vrijeme da svoj dom obogatite za još jednoga zelenog prijatelja. Sobne biljke su izvrsni čistači zraka, ali i uljepšavaju prostor u kojem ih uzgajate. Naš je zamprijedlog biljka zamija, latinskog naziva Zamioculcas zamiifolia, koja nije zahtjevna za brigu, a može narasti i do metar visine.

Zamija

Ova je bilja podrijetlom iz Afrike i ulazi među sukulentne biljke, dakle nije je potrebno često zalijevati, otprilike jednom mjesečno. Kod brige za ovu bilju jedino trebate paziti da nije izložena izravnoj sunčevoj svjetlosti te da je ne držite na temperaturi nižoj od 15 stupnjeva Celzijevih. Optimalna temperatura za ovu biljku je između 18 i 24 stupnja.

Svojim cvijetom razveselit će vas  sredinom ljeta i u ranu jesen, a on se nalazi pri dnu stabljike. Inače, radi se o biljci kojoj nije potrebna posebna mješavina zemlje, kao drugim sukulentima, te uspijeva u supstratu koji ima više humusa.

Pobornici Feng Shuija također će biti zadovoljni jer prema ovoj filozofiji, to je biljka koja donosi sreću i financijsko blagostanje.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.