279877070_531013548535333_1343391133287052484_n

Riječki lukobran, omiljenu šetnicu turista i građana od sada osvjetljava ekološki održiva rasvjeta

GREEN_300_listici_sredina

Novo ruho Molo Longa

Rijetko je tko posjetio Rijeku, a da nije barem jednom prošetao riječkim lukobranom, odnosno Molo Longom. Od sada, ova šetnica u centru grada svijetli ekološki održivom led rasvjetom koja osigurava minimalnu potrošnju električne energije, niske troškove održavanja i minimalnu emisiju CO2, no, ovo nisu jednini projekti na ovom popularnom okupljalištu Riječana.

Prvi dani kolovoza u Rijeci donijeli su završene radove na projektu za ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu. Time je cijeli Riječki lukobran, poznatiji i kao Molo Longo opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom koja osigurava minimalnu potrošnju električne energije, niske troškove održavanja i minimalnu emisiju CO2.

Ugovor za nabavu i ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu vrijedan 1.384.198,75 kn s PDV-om Lučka uprava Rijeka je potpisala 7.02.2022. godine s tvrtkom Elektro-energetika d.o.o., Zagreb. Radovi su se izvodili u nekoliko faza, a obuhvaćali su zamjenu stupova i ugradnju led rasvjete u dužini od cca 1700 metara. Osim toga, time je omiljena šetnica Riječana zasjala novim sjajem u svojoj punoj dužini, a putničkoj luci i užem centru Rijeke dala novu vizuru s kopna i mora. Ovo je još jedan projekt Lučke uprave Rijeka koji je sufinanciran EU sredstvima i završen u ugovorenim rokovima. Osim projekta za osvjetljenje Riječkog lukobrana, sredstva iz programa Susport Lučka uprava Rijeka u 2022. godini planira utrošiti za nabavku električnog vozila i ugradnju punionice za električne automobile na početku Riječkog lukobrana.

Pored velikih infrastrukturnih projekata na lučkom području za razvoj teretne luke, Lučka uprava Rijeka nastavlja s ulaganjima u razvoj putničke/nautičke luke u središtu Rijeke i druge sadržaje važne građanima i posjetiteljima Rijeke za nesmetan i siguran pristup lučkom području i moru.

PHOTOS BY: Instagram @bojan.grzinic, www.portauthority.hr, www.mojarijeka.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.