becca-mchaffie-fzde6itjkw-unsplash-1

Kako produžiti trajanje i lijep izgled omiljenim modnim komadima?

GREEN_300_listici_sredina

Trikovi zahvaljujući kojima ćemo duže uživati u modnim favoritima

Ono što nam se svima često događa su situacije u kojima ne možemo zatvoriti vrata ormara od količine odjeće koju posjedujemo, dok nas s druge strane neprestano prati osjećaj da nikada ništa nemamo za odjenuti. Neprestano kupovanje modnih komada lošije kvalitete i njihovo neadekvatno zbrinjavanje nas neprestano vraća u ovaj začarani krug iz kojeg je teško izaći. Kako produžiti vijek trajanja najdražeg odjevnog predmeta, ali i kako odjeću koju više ne nosimo prenamijeniti ili adekvatno zbrinuti nešto je što možete naučiti na ovogodišnjim Greencajt radionicama, stoga ne propustite osvojiti i svoje mjesto!

Jeste li znali da se 92 milijuna tona tekstilnog otpada proizvede svake godine, što za posljedicu ima povećanje industrijske globalne emisije za 50% do 2023. godine? Ovi šokirajući podaci nisu najava neke neizvjesne, daleke budućnosti već je riječ o posljedicama koje nas se već sada direktno tiču. I sami možemo osjetiti u svojoj svakodnevici klimatske promjene čije posljedice se više ne mogu gurati ‘pod tepih’ jer direktno utječu na našu svakodnevicu, no ono na što bi zapravo najveći utjecaj trebale imati su upravo naše navike koje trebaju biti bolje, pametnije i održive.

Iako se spora moda u posljednje vrijeme ističe kao još jedan trend koji nam servira modna industrija, ona bi zbog svoje nužnosti trebala biti puno više od toga. Spora moda bi trebala označavati pokret koji je izazvan zabrinutošću zbog utjecaja, ali i posljedica koje modna industrija ostavlja na svijet oko nas, pa se tako od ove industrije očekuje da ponudi rješenja koja će ovaj svijet činiti mjestom budućnosti, a ne ekološke krize. No, odgovornost nije samo na modnoj industriji, već svatko od nas nosi njezin djelić u svojim svakodnevnim modnim odabirima. Upravo to naglašava i Perwollova #RETHINKFASHION kampanja o kojoj ćete više moći saznati na ovogodišnjem Greencajtu, ali i naučiti  korisne trikove kako doprinijeti promjenama koje su u modnoj industriji nužne.

Tako ćete imati priliku sudjelovati na izložbenom prostoru Greencajta, na čak dvije zabavne, ali i izrazito korisne #RethinkFashion by Perwoll radionice edukativnog i interaktivnog tipa, a koje su nastale u suradnji s Humana Zagreb – poznatom socijalnom zadrugom koja svakodnevno pruža novu vrijednost odbačenom tekstilu, ali od njega i izrađuje nove proizvode! Ova socijalna zadruga poznata je svim ljubiteljima održive mode i onima koji svoju odjeću kupuju iz “druge ruke” , pa tako u malom prstu imaju sve relevantne informacije o zbrinjavanju tekstilnog otpada.

Stoga, ne propustite naučiti na ovim radionicama Greencajt festivala kako omiljenom odjevnom predmetu udahnuti novi život ili mu produžiti vijek trajanja, a koje će se održati 24.05. u 15:30 sati, dok su drugi dan 25.05. organizirane u 15:00 sati. Radionice će trajati 30 – 45 minuta te smo sigurni da ćete iz njih izaći bogatiji za nova znanja koja ćete s lakoćom primjenjivati u praksi!

Sadržaj je preuzet s portala Fashion.hr, a potpisuje ga Doris Ostreš.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels, PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.