Greencajt festival_Matej Grgic (1)

Kako ostvariti održiviju budućnost? Odgovore saznajte na nadolazećem Greencajt festivalu!

GREEN_300_listici_sredina

Treće izdanje najvećeg regionalnog festivala održivosti!

Najveći regionalni festival održivosti, treću godinu za redom okupiti će brojne domaće i svjetske stručnjake koji će pokušati dati odgovor na pitanje: Kako kreirati održivu budućnost? Uz brojna predavanja i panele podijelit će svoja iskustva, uspješne prakse te ponuditi vlastite vizije rješavanja svih trenutnih i budućih izazova s kojima smo kao društvo trenutno suočeni.

Dvodnevni Greencajt festival održati će se 24. i 25. svibnja na lokaciji Stare Tvornice električnih žarulja (TEŽ) i zelene oaze Rougemarin parka.

Ovo izdanje festivala predstavit će se pod novim sloganom i vizualnim identitetom koji je nastao u suradnji s jednom od najnagrađivanijih reklamnih agencija Imago Ogilvy koja je prepoznala važnost brige o okolišu. Na vizualno atraktivan način skrećemo pažnju kako nas je pretjerana i često nepromišljena konzumacija gotovo dovela do točke bez povratka, te je zadnji tren da svojim djelovanjem taj trend promijenimo. Za to je prvenstveno potrebna promjena svijesti, na koju ova kampanja vizualno glasno apelira. Greencajt u formi festivala održivosti također je i mjesto razmjene ideja i znanja.

Greencajt festival

Jedinstveni program predstavit će više od 30 panela i predavanja, ugostit će više od 80 govornika i panelista iz 12 zemalja svijeta – stručnjake za okoliš i klimu, znanstvenike, biznismene, novinare iz područja klimatskog izvještavanja, predstavnike lokalne, nacionalne i europske uprave, menadžere za održivost, avanturiste i eko entuzijaste.

Zahvaljujući Greencajt festivalu, i ove godine će posjetitelji imati priliku uživo čuti neke od najpoznatijih svjetskih i domaćih stručnjaka iz područja održivosti. Na jednom mjestu, okupit ćemo sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, ali i pojedince koji streme istom cilju, a to je održiva budućnost. Ova zajednica će u otvorenom razgovoru pokušati odgovoriti na neka od pitanja uzrokovana globalnom klimatskom krizom”, naglasio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Osim bogatog programa, Greencajt festival će i ove godine dodijeliti nagrade za okoliš, Green prix 2023. u 6 kategorija, za najbolja održiva rješenja, inovacije, kampanje, gradove i županije, obrazovne institucije, te za Greenlidera, najinspirativniju osobu godine u Hrvatskoj koja je predvodnik zelenih inicijativa u društvu, a koji se bira temeljem najvećeg broja glasova javnosti.

Cilj ovog jedinstvenog festivala je naglasiti važnost svladavanja globalnih izazova uzrokovanih klimatskom krizom, kako na međunarodnoj razini, tako i u lokalnim sredinama. Uz sav navedeni sadržaj, neće nedostajati ni dobre zabave. Tijekom dana, zelena oaza Rougemarin Parka bit će mjesto za opušteno druženje, a navečer će posjetitelji uživati u odličnoj atmosferi najpoznatijih glazbenih bendova. Klikom na link osigurajte na vrijeme svoje ulaznice. Sve o Greencajt festivalu pratite i putem društvenih mreža FB, IG.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.